Četrvrtfinale grend slema ostaće samo san za jednog od najboljih srpskih tenisera. Imao je Viktor Troicki zicer u petom setu, servis za pobedu i plasman među osam najboljih na Rolan Garosu i upravo kada je morao da odservira četiri najbolja servisa u karijeri Srbin je zakazao. Utisak je da je Troickog sputao strah od pobede.

Na 5:2 u odlučujućem delu meča Viktor je odigrao izuzetno slabo. Dozvolio je rivalu da kreira poene, dok je on pokušao da iz defanzive natera protivnika na greške. Takav pristup koštao ga je ne samo izgubljenog gema, seta već i meča od Endija Mareja u osmini finala Rolan Garosa. Posle dva dana Troicki je nakon pet setova kapitulirao od Škota, ali je utisak da je mogao da preskoči, ispostaviće se, kobnu prepreku (4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5).

– Ovo mi je definitivno jedan od najtežih poraza u karijeri. A, nije dobar momenat. Razočaran sam. Bio sam nervozan, udarci mi nisu bili dobri kada je bilo najpotrebnije, što je Marej iskoristio – istakao je Troicki.

Jučerašnji nastavak duela, koji je u ponedeljak prekinut zbog mraka pri rezultatu 2:2 u setovima, uverio je srpske ljubitelje tenisa da Viktor nije izvukao pouke iz prethodnog dana. Svaki put na njegov servis rival je imao šansu za brejk. Ipak, Troicki je bio taj koji je prvi oduzeo rivalu servis. Umesto da na 30:0 i 5:2 odigra agresivno, on je lošim drugim servisom omogućio Mareju da se razigra. Škot je napadačkom igrom osvojio pet gemova zaredom, tako da je rezervisao kartu za četvrtfinale i meč sa Huanom Ignasiom Čelom. 

Đoković protiv Federera za finale

Novak Đoković igraće u polufinalu Rolan Garosa protiv Rodžera Federera, koji je sa 3:0 (6:4, 6:3, 7:6) savladao domaćeg tenisera Gaela Monfisa. Eventualnim trijumfom nad Švajcarcem, Novak će izjednačiti rekord Džona Mekinroa po broju uzastopnih pobeda na startu sezone (42), ali i zvanično postati najbolji igrač na ATP listi. Plasman u polufinale izborili su Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra pobedom nad američkom kombinacijom Skot Lipski – Redživ Ram od 2:1 (2:6, 6:3, 6:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari