Studenti Pravnog fakulteta u finalu evropskog takmičenja u debati 1PPravni fakultet u Beogradu Foto: Ljiljana Bukvić

Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu Đorđe Radosavljević i Novak Čelebić su na Evropskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Zagrebu stigli do finala u kategoriji engleski kao drugi jezik, saopštila je danas organizacija Otvorena komunikacija.

Pored timskog uspeha, Đorđe Radosavljević je takođe bio deveti najbolji govornik u kategoriji engleski kao drugi jezik, dok je Novak Čelebić bio 12. najbolji govornik u istoj kategoriji.

U toj kategoriji, prema broju bodova nakon devet rundi, oni su bili osmi najbolji tim na takmičenju. Na takmičenju je učestvovalo više od 300 studenata iz 25 zemalja Evrope.

Srpski debateri su ostvarili uspehe i kao sudije na turniru – Marta Vasić je bila u timu glavnih sudija na prvenstvu, Mila Marjanović je sudila četvrtfinale otvorene kategorije, dok je Miloš Marjanović sudio finale otvorene kategorije.

Evropsko univerzitetsko debatno prvenstvo, koje se održava svakog leta u drugoj zemlji Evrope, takmičenje je u formi britanske parlamentarne debate i podeljeno je u dve kategorije – otvorena kategorija i kategorija engleski kao drugi jezik.

Sledeće evropsko prvenstvo u debati biće održano u Bugarskoj. Otvorena komunikacija je akademska debatna mreža koja se bavi unapređenjem kulture javnog dijaloga.

Osnovali su je 1997. godine profesori i studenati Univerziteta u Beogradu po ugledu na debatne klubove prestižnih evropskih univerzitetskih centara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari