Subotica: Besplatni preventivni pregledi za meštane Šupljaka 1Foto: Pixabay/Darko Stojanovic

Zdravstvena akcija „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“ održaće se u četvrtak, 3. avgusta, u prostorijama Mesne zajednice Šupljak (Kostolanji Arpad 108), u terminu od 8 do 11 časova.

Ovom prilikom svi zainteresovani građani će moći da izmere krvni pritisak i šećer u krvi, kao i da urade FOB-test koji određuje prisustvo minimalnog krvarenja u stolici.

Svi posetici akcije će takođe moći da izmere telesnu visinu i težinu, te da utvrde svoj BMI (indeks telesne mase). Merenja će se raditi na vagi koja, pored BMI, određuje i procenat masnog tkiva, vode i visceralne masti, meri mišićnu i koštanu masu i određuje konstituciju tela, što pruža mogućnost da se kompletnije sagleda status uhranjenosti i daju preciznija uputstva i saveti u vezi sa ishranom, unosom tečnosti i fizičkom aktivnosti.

Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje deliće savete o značaju preventivnih i skrining pregleda, a pušačima će davati savete za prestanak pušenja.

Crveni krst Subotice će sa volonterima podeliti pakete hrane za socijalno najugroženije stanovnike ove mesne zajednice.

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već 13 godina organizuju akciju „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“, u cilju promocije zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama Subotice i podsticanja stanovnika ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari