Subotica: Grad spremio 2,5 miliona dinara za organizaciju manifestacija i izložbi 1Subotički Korzo, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Grad Subotica raspisao je javni konkurs za finansiranje projekata u oblasti ostvarivanja javnog interesa putem organizovanja i održavanja sajamskih manifestacija i izložbi, za koji je opredeljeno ukupno 2,5 miliona dinara.

Zainteresovana udruženja mogu da konkurišu do 25. februara, a maksimalan iznos na koji mogu da računaju je 250 hiljada dinara.

Sredstva su predviđena za projekte orijentisane na ekonomsku, socijalnu i ekološku dimenziju u oblasti organizovanja manifestacija u formi sajmova i izložbi, u vezi sa promocijom organske prozivodnje hrane, društvenog ujedinjenja i povećavanja produktivnosti resursa kroz kreiranje uslova za zapošljavanje.

Takođe, uslov je i da budu edukativnog karaktera.

Prema rečima Čile Goli, predsednice Komisije za vrednovanje i rangiranje podnetih prijava i evaluaciju realizovanih aktivnosti po ovom konkursu, prošle godine je na raspolaganju bio isti iznos, a pristiglo je 17 prijava i sva udruženja su podržana.

„Analizirajući koja su to udruženja, zaključili smo da su se prijavili oni koji imaju višegodišnje, tradicionalne manifestacije na teritoriji grada. Pozivam nova udruženja, ona sa manje iskustva, da učestvuju na gradskim konkursima, s obzirom na to da nije teška procedura konkurisanja, a obrasci i prilozi su jednostavni“, rekla je Goli na konferenciji za medije.

Detalje konkursa udruženja mogu da pronađu na zvaničnom sajtu Grada Subotice, u odeljku “Konkursi i oglasi”, a za dodatne informacije mogu pozvati brojeve telefona 024/626-770 ili 024/626-922.

„U pitanju je konkurs koji je isključivo namenjen nevladinim organizacijama i može da se aplicira sa predlozima projekata koji će se realizovati od 10. februara do 15. decembra 2022. godine, dakle sa manifestacijama koje će se održati tokom ove godine“, kazala je Andrea Kikić, sekretarka Sekretarijata za privredu, lokalni ekonomski razvoj i turizam.

Nakon što Komisija utvrditi listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata, učesnici konkursa imaće pravo uvida u podnete prijave i priloženu dokumentaciju, kao i pravo prigovora.

Odluka o dodeli sredstava biće objavljena na zvaničnom sajtu Grada Subotice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari