Sud doneo presudu da Borko Stefanović nije uvredio Kokezu kada ga je nazvao "simbolom SNS koji se enormno obogatio" 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Dobio sam prvostepenu presudu kojom je potvrđeno da nisam povredio čast i ugled Slaviše Kokeze kada sam rekao da je simbol SNS režima i da se enormno i nezasluženo obogatio, objavio je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

On je na svom X nalogu objavio da se nada da Kokeza može da pročita ovu presudu na Floridi.

Podsetimo, protiv bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije vodi se predistraga povodom malverzacija sa određenim transakcijama ka FSS.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu dalo je još prošlog aprila nalog policiji za prikupljanje obaveštenja radi provere određenih navoda o pojedinim transakcijama ka FSS-u, kao i navoda o nameštanju utakmica.

Nezvanične informacije kažu da se provere odnose na donacije Međunarodne i Evropske fudbalske federacija (FIFA, UEFA) u iznosu od 130.000 evra FK Bežanija, a isti izvor takođe navodi da je pola te sume taj klub navodno „morao“ da „vrati“ FSS-u. Reč je o sumi od 65.000 evra.

Kako je pisao portal Nova.rs, nakon saslušanja zbog navodnih veza sa klanom Veljka Belivuka i ostavke u Fudbalskom savezu Srbije 2021. godine, Slaviša Kokeza se povukao iz javnosti. Sa druge strane, firme koje se dovode u vezu sa njim dalje rade „punom parom“.

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza kao da je u „zemlju propao“ nakon što je u martu 2021. godine podneo ostavku na ovu funkciju. Od njega, ni o njemu, se reč nije mogla čuti gotovo dve godine.

Iako mu se na teret stavlja saradnja sa klanom Veljka Belivuka, ali i izvesna uloga u aferi prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog čega je i saslušavan u SBPOK. Iako se protiv njega vodi i predistraga u vezi sa određenim transakcijama u FSS, ali i o navodima o nameštanju utakmica. Dok se o ovome spekulisalo, Kokeza je otišao u inostranstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari