Sud privremeno oduzeo Jovanjicu, stan Predraga Koluvije i parcele u Irigu 1FotoFoNet Marko Dragoslavić

Apelacioni sud u Beogradu doneo je rešenje kojem je Predragu Koluviji, vlasniku plantaže Jovanjica kojem se sudi zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja je proizvela 1,6 tona kanabisa, privremeno oduzeta imovina.

Kako se navodi u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, među oduzetom imovinom nalazi se stan od 91 kvadrata na Zvezdari, četiri katastarske parcele u Irigu, ali i parcela površine od 51795 u Staroj Pazovi.

Ova poslednja parcela odnosi se upravo na plantažu Jovanjica koja se sastoji od devet zgrada.

„Konkretno reč je o objektima izgrađenim bez odobrenja za izgradnju i to 1. – plastenik površine 9268 m2, 2. – nova upravna zgrada bruto površine 522 m2, 3. rasadnik površine 682 m2, 4. trafo stanica 22 m2, 5. upravna zgrada odnosno zgrada za smeštaj radnika površine 169 m2, 6. zgrada nove portirnice bruto površine 40 m2, 7. hladnjače površine 2407 m2, 8. zgrada za smeštaj agregata od 40 m2 i 9. staklenik (osam komada) površine 640 m2“, stoji u saopštenju.

Podsetimo, prema navodima optuženice, upravo na imanju Jovanjica su policajci u novembru 2019. godine pronašli oko 1,6 tona marihuane.

Osim postupka u kojem mu se sudi zbog proizvodnje i puštanja u proment opojne droge, Predrag Koluvija se tereti i u predmetu Jovanjica 2. U ovom predmetu, pored Koluvije, optuženi su i pripadnici policije i obaveštajnih službi koji se terete za prikrivanje operacije proizvodnje opojne droge. Ovaj predmet se već duže od dve godine nalazi u fazi pripremnog ročišta.

Zahtev da se Koluviji oduzme imovina Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je podnelo u maju ove godine. Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu je delimično usvojio ovaj zahtev u julu, a u oktobru je to rešenje postalo pravosnažno.

Po zakonu, sudbina privremeno oduzete imovine zavisi od presude u krivičnim postupcima koji se vode protiv osobe čija je imovina oduzeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari