Sud: Stepanović nije davao savete kako da Belivuk odloži izvršenje kazne 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović nikada nije upoznao, niti ostvario bilo kakvu komunikaciju sa pripadnikom žandarmerije Nenadom Vučkovićem, pa samim tim nije ni mogao da ga na bilo koji način uputi o načinu odlaganja izvršenja krivičnih sankcija za osuđene Veljka Belivuka i Darka Ristića, rečeno je Danasu u ovom sudu.

Podsetimo, nedeljnik NIN preneo je delove izveštaja o veštačenju telefona Veljka Belivuka u kojem se, između ostalog, prenosi i prepiska između njega i pripadnika Žandarmerije Nenada Vučkovića. U prepisci, Vučković mu tvrdi da se sa Ljubivojem Đorđevićem, tužiocem Prvog osnovnog tužioca u Beogradu i Aleksandrom Stepanovićem konsultovao oko procedure da Darko Ristić i Veljko Belivuk odlože izvršenje kazne. U prepisci se takođe ističe da je Stepanović rekao da “procedura odlaganja ide kao za Saleta”, misleći na ubijenog Aleksandra Stankovića kojem je trinaest puta odložen odlazak na izvršenje zatovrske kazne.

Iz Višeg suda ističu da su navodi iz SMS-a neistiniti budući da Viši sud u Beogradu nije doneo nijednu odluku kojom se odlaže izvršenje kazne zatvora Belivuku, Ristiću i Stankoviću. Kako dodaju, oni su dva puta doneli odluke kojima odbijaju žalbe osuđenog Aleksandra Stankovića za odlaganje izvršenja kazne zatvora, dok u pogledu Darka Ristića nisu ni nadležni osnovni sudovi sa teritorije grada Beograda, pa samim tim Viši sud u Beogradu.

– Dakle, Ristić i Belivuk nisu ni mogli da „čekaju poziv Prvog suda za izdržavanje kazne zatvora“ jer je za osuđenog Ristica nadležan sud iz unutrašnjosti, dok je za osuđenog Belivuka nadležan Treći osnovni sud u Beogradu, a ne Prvi osnovni sud kako se ističe u tekstu, naveli su iz Višeg suda, dostavljajući kopije dve odluke kojom su odbijene Stankovićeve žalbe.

Iz Prvog osnovnog tužilaštva se danas nisu oglašavali ovim povodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari