Sudija Nijambe: Suđenje Mladiću ponoviti, VRS nije počinila genocid u Srebrenici

Ostavite komentar


  1. Meni nije jasno kako je moguce da sudije u jednom postupku imaju potpuno razlicito shvatanje procesa i tumacenje postupka, kao i zakona na osnovu kojih se donose misljenja pa nakon svega toga i presuda?

    1. Još nisi shvatio da ima sudija,nažalost u velikoj manjini,koji poštuju svoju profesiju,zakone,pravo i pravdu i sudija koji su to samo po zvanju,koji poštuju samo politicare svoje nalogodavce.Isto kao i kod nas!

  2. Ovo je svakom laiku odavno jasno,
    veliki ratni zločin se dogodio u Srebrenici,
    ne i genocid.

  3. Zlocin se nije dogodio u Srebrenici,iz koje su gradjani po svojoj zalji dobili autobuse,koje je obezbedila vojska Ratka Mladica,da ih odveze za Tuzlu.Pred polazak Mladic im je obezbedio hranu i vodu i zazeleo im sretan put.Neki gradjani su se pridruzili vojsci koja je begala iz Srebrenice po nalogu Izetbegovica,koji je i planirao njihovu pogibiju u proboju,da bi to iskoristio da optuzi Srbe za zlocin.Posle velike bitke u proboju mnogi Alijini vojnici su u tim botbama poginuli.Bilo je i individualnih zlocina od strane Srba cije su porodice predhodno pobijene u selima podrinja.Za neke takve bilo je i presuda od strane suda.Sta je zapazeno da su mnogi vojnici iz Srebrenice poneli civilna odela i u sumama se presvlacila da bi se tretirali kod Srba da su nevini civili.Iz kazivanja borca R.S.

  4. dobro je da je konačno završeno suđenje tom zločincu koji je obrukao Srbiju zauvek.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.