Suđenje za Jovanjicu: Đurđević delimično demantovao sopstveni iskaz, došlo do promene u advokatskom timu Koluvije 1Foto: N1

Saslušanjem Nebojše Đurđevića, novinara televizije Studio B i marketing menadžera privrednog dobra Jovanjica, u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu nastavljeno je suđenje za neovlašćenu proizvodnju kanabisa na ovom imanju.

Đurđević je prilikom odgovaranja na pitanja odbrane delimično demantovao sopstveni iskaz iz istrage tvrdeći da je bio zbunjen kada je rekao da nije znao za postojanje podrumskih prostorija na imanju Jovanjica.

On je pred sudom rekao da mu je pitanje tužioca bilo nejasno i da je on mislio da ga pita za podrumske prostorije u upravnoj zgradi. Podsetimo, tužilaštvo tvrdi da je upravo u tim prostorijama pronađen kanabis.

Đurđević je takođe „pojasnio“ i svoju izjavu iz istrage da na Jovanjici nije imao slobodu kretanja. On je rekao da „nisu svi mogli svuda da idu“, ali da je to tako organizovano zbog higijenskih uslova koji su morali da se poštuju prilikom proizvodnje organske hrane. Obezbeđenje, istakao je Đurđević, nije bilo ništa ozbiljnije od onog na Studiju B.

Postupajući zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun je nakon ovog svedočenja pitao Đurđevića da li je imao kontakt sa advokatima odbrane, a on je rekao da jeste. Pitanje da li je unaped dobio spisak pitanja sudija je odbacio kao nedozvoljeno. Nakon ovoga, tužilac je uložio prigovor na svedočenje, tvrdeći da je svedok pristrasan.

Početak suđenja obeležila je informacija da je došlo do promene u advokatskom timu prvookrivljenog Predraga Koluvije, kojeg više ne zastupa advokatica Zora Dobričanin Nikodinović. U timu se i dalje nalaze advokati Vladimir Đukanović i Svetislav Bojić.

Podsetimo, za neovlašćenu proizvodnju 1,6 tona kanabisa tereti se vlasnik imanja Jovanjica Predrag Koluvija i devet njegovih saradnika.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari