Kraj teniske sezone obično ne donese nikakve velike promene u organizaciji najboljih igrača, ali su spuštanja zavese na sezonu 2012. i 2013. sa sobom povukla dve velike novine u stručnim štabovima vodećih igrača.

 Prošlo je tačno godinu dana otkako Endi Marej sarađuje sa Ivanom Lendolom, a pre nekoliko dana odjeknula je nova bomba, da je Boris Beker prvi čovek stručnog štaba Novaka Đokovića. Doduše, Nemac neće imati apsolutnu „vlast“ u taboru jer je Marijan Vajda i dalje deo ekipe, samo će podeliti zadatke.

Tako će na pojedine turnire Novak ići u pratnji Bekera, dok će Vajda i dalje deliti savete na turnirima za koje se oceni da može davati dobre savete. Do prvog testa u Abu Dabiju svi rade zajedno u španskoj Marbelji, a da dobra atmosfera ne nedostaje potvrđuju i fotografije koje naš najbolji teniser često deli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

– Uživamo u suncu na teniskom terenu. Ceo stručni štab je tu, svi smo nasmejani i srećni – jedan je od komentara na fotografije koje je Novak „okačio“. Tu je i Đokovićeva najuža porodica sa kojom provodi svaki slobodan trenutak.

Upravo su porodične vrednosti ono što spaja Novaka i Borisa. I jedan i drugi se oko svega konsultuju sa najbližima, a za postizanje saradnje važnu reč je imala Bekerova supruga. Iako ni jedan ni drugi na početku ne žele da kažu u kom segmentu će Nemac pomoći našem asu, jasno je da su to pojedine nijanse u udarcima, ali i psihička priprema mečeva. Kada su u pitanju ciljevi, to su sigurno osvajanja grend slemova, pre svega Rolan Garosa, jer ni Srbin ni Nemac nikada nisu slavili u Parizu, za razliku od ostala tri najveća turnira.

Nova saradnja jedna je od glavnih tema u tenisu tokom zimske pauze. Jednoglasan je stav da će ovo partnerstvo sigurno doneti nešto novo u Novakovoj igri. To tvrdi i Britanac Endi Marej koji ima jednogodišnje slično iskustvo, ali ne veruje da će se njihovi mečevi gledati i kroz rivalitet Bekera i Lendla.

– Ne mislim da će ovo biti nastavak rivalstva. Iako treniraš nekog igrača ne možeš imati mnogo veliki uticaj tokom mečeva. Kada zakoračite na teren treneri mogu malo toga da urade. Priprema je ono gde treneri mogu da naprave dobru razliku. Videćemo kako će to ići u Novakovom slučaju sa Borisom – naglasio je Marej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari