Sutkinja zabranila javnosti da prati slučaj Savamala 1Foto: Milorad Đurović

Suđenje po tužbi privrednog društva „Transport peroni d.o.o“ protiv firmi „Milenium tim“ i „Beograd na vodi“, kao i Grada Beograda i Republike Srbije, odnosno MUP, zbog fantomskog rušenja objekata u Savamali u izbornoj noći između 24. i 25. aprila 2016. godine, a radi naknade štete, počelo je danas u Privrednom sudu.

Kako je izvestio portal Nova.rs, njihovoj novinarki je bilo zabranjeno da prisustvuje pretresu.

Kako su naveli, i pored toga što je redakcija portala obavestila sud da će njihova novinarka prisustvovati glavnom pretresu u svojstvu javnosti, što je takođe od suda zahtevao i predstavnik firme „Transport peroni“, sutkinja Žanka Radić nije želela da dopusti prisustvo javnosti u sudnici, ističući da za to nemaju dozvolu predsednika suda.

Vladimir Marković, predstavnik oštećenog društva, pokušao je da ubedi sudiju da prisustvo novinara ne može biti sporno po zakonu, a nakon što je ona odbila da ih pusti u sudnicu, usledio je zahtev za njeno izuzeće. Suđenje je zbog toga prekinuto.

Zbog bespravnog rušenja u Hercegovačkoj ulici u centru Beograda niko nikada nije odgovarao, a ni posle četiri godine nisu identifikovani famozni fantomi koji su te večeri upali sa bagerima u ovaj kvart. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da iza ovog čina stoje „kompletni idioti“, a potom i gradska vlast Beograda. Ipak, istraga o krivcima još uvek tapka u mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari