Sutra počinje "Novi Sad mora biti slobodan grad" 1foto: Novi Optimizam

Događaj „Novi Sad mora biti Slobodan grad“, u organizaciji pokreta Novi Optimizam, udruženja Most solidarnosti i Znaš ti Zašto Media, održaće se sutra, sa početkom u 18 časova, u Radničkom domu, Bulevar Mihajla Pupina 24.

Događaj se organizuje povodom dana grada, 1. februara, i tom prilikom biće uručene plakete borcima za slobodan grad, navodi se u pozivu organizatora.

„Želja nam je da na Dan grada okupimo istaknute Novosađane i Novosađanke iz oblasti kulture, medija, prava, ekologije, kao i građane i građanke, koji su svojim aktivnim delanjem na polju demokratizacije društva, u stalnoj borbi za slobodan Novi Sad“, navodi se u objavi na Fejsbuku.

Plakete će biti dodeljene reditelju Želimiru Žilniku, novinarki Marini Fratucan, profesoru Radivoju Jovoviću, aktvistkinji Veri Šoti, ekološkoj aktivistkinji Oliveri Radovanović. Program će voditi novinar Igor Mihaljević.

Gosti skupa biće i Janko Baljak, Vesna Rakić-Vodnelić, Goran Marković, Bojana Selaković, Gordana Nonin, Željko Bodrožić, Čedomir Čupić, Fuada Stanković, Boris Varga, Sonja Stipić, Mikloš Biro, Aleksandar Reljić, Dragoljub Bakić, Jovan Tamburić, Vladimir Polovina, Senka Jankov i drugi.

Organizatori su pozvali ljude iz Vojvodine i Srbije da se pridruže skupu i „podrže pojedince koji decenijama unazad daju svoj doprinos u izgradnji Novog Sada kao mesta koje brine o kulturi, planiranju grada, zdravlju svojih stanovnika, mestu koje treba da sledi sve moderne principe na kojima rastu gradovi u evropskim državama“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari