Sutra pripremno ročište Miroslavu Aleksiću u Palati pravde 1Miroslav Mika Aleksić (Foto: FoNet/Marko Mišić)

Pripremno ročište u procesu protiv nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića, koji se tereti za silovanja i polna uznemiravanja polaznica njegove škole “Stvar srca”, trebalo bi da bude održano sutra u Palati pravde s početkom u 12 časova.

Ukoliko bude potrebno, pripremno ročište održaće se i u petak, 29. oktobra.

Pripremno ročište koje je trebalo da bude održano 1. oktobra odloženo je jer je njegov advokat Zoran Jakovljević bio pozitivan na koronavirus.

Aleksić se tada u Palati pravde pojavio u pratnji supruge Biljane Mašić i još jedne žene.

Ispred zgrade ga je sačekao transparent sa natpisom “Verujemo Mileni Radulović”, glumici koja ga je prva u januaru prijavila za silovanje, kao i uzvici “silovatelj”.

Aleksić se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju. Neke od devojaka bile su maloletne.

On je nedavno pušten iz pritvora u kućni pritvor uz nanogicu.

List Blic piše da je Aleksić polaznicima i polaznicama svoje škole glume da su sve žene k**ve i da treba da budu k**ve, a da se to posebno odnosi na glumice.

Kako piše Blic, ovo su sve žrtve, ali i svedokinje, ispričale u tužilaštvu, što se potom našlo i u optužnici protiv Aleksića.

“Da li varaš svog dečka”, bilo je jedno od pitanja, a kada bi usledio odričan odgovor, govorio bi im da su “sve glumice k**ve i kako misle da postanu glumice, a da imaju samo jednog dečka”.

Inače, Aleksić podnosi privatne tužbe protiv novinarki, novinara i javnih ličnosti koji prate njegov slučaj.

Posle novinarke Blica Ivane Mastilović Jasnić, lista Danas i novinara Milojka Pantića, na spisku privatnih tužbi zbog navodne povrede ugleda i časti i pretrpljenog duševnog bola, nedavno se našla i spisateljica Biljana Srbaljnović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari