Sve o dijagnostici, lečenju tumora kože i dermatozama 1Foto: pixabay.com

Na 23. Beogradskim dermatološkim danima, koji se do 25. novembra održavaju u hotelu „Kraun plaza” u organizaciji Udruženja dermatovenerologa Srbije, biće reči o dijagnostici i lečenju tumora kože, kao i različitih dermatoza gde spadaju psorijaza, alergološka oboljenja kože, hidradenitis supurativa i infekcije i polno prenosive bolesti.

Na skupu se održava i regionalni sastanak grupe stručnjaka iz Centralne i Jugoistočne Evrope koji se bave lečenjem melanoma i drugih tumora kože, uz učešće eksperata iz Evrope. Najavljen je i novi nacionalni vodič za dijagnostiku i lečenje melanoma.

„Na simpozijumu učestvuje oko 500 lekara, a imamo 15 inostranih predavača. Dermatologija se jako unapredila poslednjih godina. Postoje brojne terapijske opcije za neke bolesti koje su hronične poput psorijaze, atopijskog dermatitisa, urtikarije, za koje nismo imali adekvatno rešenje prethodnih godina“, najavila je profesoka dr Lidija Kandolf Sekulović, dermatovenerolog.

Od kada su 1994. godine osnovani sa ciljem da svake godine okupe dermatovenerologe Srbije, Beogradski dermatološki dani su vremenom prerasli u simpozijum sa međunarodnim učešćem na kome iskustva razmenjuju kolege svih generacija iz Srbije, regiona i Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari