Sve veća potražnja za ambalažom za ketering 1Foto: Shutterstock/Elena Veselova

U protekloj deceniji svedočimo sve većoj popularnosti koncepta naručivanja hrane i dostave hrane. Sve više nam prelazi u naviku da od kuće prelistavamo jelovnike restorana i odabiramo nešto što nam se tog momenta svidelo. Spremne ukusne poslastice brzo stižu na našu adresu. Međutim, da bi se ciklus zaokružio, neophodno je da ambalaža za keternig u koju je hrana upakovana bude adekvatna, izdržljiva, kvalitetna i postojana.

Ambalaža za ketering podrazumeva mnogo toga. Najvažnija funkcija joj je da očuva svežinu hrane, ali i njenu formu, ukoliko je to primenjivo. Naime, neke poslastice, poput kolača na primer, imaju svoj oblik, katkad i razne ukrase i dekoracije. Ništa od toga ne bi smelo tokom dostave i transporta promeniti prvobitan oblik ili se zgnječiti. Stoga ambalaža za ketering ima i višestruko zaštitnu ulogu. Kad napravite tortu ili kolače za svoje ukućane, važno je da ispadne dobra što se ukusa tiče. Što se forme tiče, to je manje bitno, malo tečniji fil, neuspela dekoracija i slični problemi u kućnoj varijanti nemaju značaja. Međutim, ima prilika u kojima nam je itekako važan izgled i način prezentovanja pripremljene hrane. U tim situacijama najbolji saveznik su kvalitetne kutije i druge posude za hranu, koje su sastavni deo ambalaže za ketering i koje se prave od raznih materijala.

Jednokratna ambalaža za ketering pravi se od materijala koji su ekološki prihvatljivi i mogu se reciklirati. Štaviše, recikliranje ove vrste ambalaže je itekako poželjno. Firme koje se bave proizvodnjom jednokratne ambalaže za ketering ističu svoju ekološku svest naglašavajući da njihove proizvode treba odlagati na adekvatna sabirna mesta za reciklažu. Ovo je veoma važno, jer potražnja za jednokratnom ambalažom za ketering iz godine u godinu raste. Nekima su koncept poručivanja hrane iz restorana i picerija prihvatili još od samog početka. Drugima je pak trebalo malo vremena da prihvate ovu ideju i da se na nju naviknu. Bilo kako bilo, sve je više onih koji iz praktičnih razloga biraju dostavu hrane na radnom mestu ili u kućnom okruženju. Da bismo razmatrali koliko je to isplativa opcija ili ne, treba imati u vidu više činjenica. Naime, u obzir treba uzeti ne samo cenu namirnica koje su potrebne da bi se napravilo neko jelo, već i vreme koje nam je potrebno da napravimo spisak, odemo u nabavku, kupimo potrebne namirnice, vratimo se kući i pripremimo jelo. Može da se desi da neki od ovih koraka ne prođe kako smo planirali, da ne nađemo u prodavnici neku namirnicu ili da nam jelo ne uspe kako treba. S druge strane, iskusni kuvari u restoranu neće pogrešiti, i vaš će obrok vešto zapakovan u ambalažu za ketering, biti isporučen na vašu adresu bez mnogo čekanja. U današnje vreme mnogi od nas su prezauzeti poslom i raznim privatnim obavezama, i nemaju vremena da svakodnevno sebi i svojim ukućanima pripremaju kvalitetan i raznovrstan obrok. Osim štednje vremena, poručivanje hrane iz restorana omogućava vam da konzumirate zdravu hranu iako nemate vremena sami da je pripremite.

Jednokratna ambalaža za ketering podrazumeva kutije od kartona, čaše, posude za sos, tacne, plastični ili drveni pribor za jelo i još dosta toga. Od materijala najzasutpljeniji su karton i plastika. Pored višenamenskih kutija raznih dimenzija i oblika, kompanije koje se bave proizvodnjom ambalaže za ketering, svojim kupcima nude i ambalažu sa veoma specifičnom primenom. Tako, na primer, imamo u ponudi kutije za dostavu kineske i azijske hrane, kutije za burgere, čaše za sosove i umake itd.

Na veb-sajtu Oglasiko pronaći ćete kvalitetnu i pouzdanu ambalažu za ketering, koju možete koristiti uvek kada treba upakovati i transportovati hranu. Bilo da ste vlasnik restorana, picerije, poslastičarnice, pekare i slično, za vaš biznis veoma je važno da hrana koju dostavljate ima kvalitetno i estetski primamljivo pakovanje. Stoga izaberite odgovarajuću ambalažu za dostavu hrane, brendirajte kutije i čaše i na taj način privucite što više novih mušterija.

Koliko je važno pakovanje za hranu? Da bi se nekome dopala jela koja nude ketering kompanije, važno je da su ona sveža i ukusna. Međutim, veoma je važno i pakovanje hrane. Njega ne primećujemo ako je sve kako treba, tj. ako je praktično, dovoljno čvrsto, lako za otvaranje itd. Tada ćemo primetiti zanimljiv dizajn na kutiji i dovitljiv reklamni slogan. Ali, ako ambalaža za ketering u kojoj nam je upakovana narućena hrana nije praktična, nema čvrstinu i zadaje nam bilo kakve muke prilikom transporta ili otvaranja, onda se to negativno odražava na naš utisak o samom proizvodu. Pomislite samo koliko puta vam se desilo da neki proizvod prestanete da kupujete samo zato što ima nepraktičnu ambalažu, koja se na primer, teško otvara. Umesto tog proizvoda, kupili ste njegovu alternativu koja je upakovana kako treba. Isto važi i za ambalažu za ketering. Ona mora da bude dobra, kako bi mušterije imale pozitivno iskustvo i utiske o proizvodu koji su konzumirali. Stoga nemojte štedeti na kvalitetnoj ambalaži za ketering i uvek se posavetujte sa stručnjacima kada ste neodlučni pri izboru. Zahvaljujući činjenici da postoji veoma veliki izbor i široka paleta proizvoda, sigurno ćete pronaći savršeno pakovanje za hranu koju proizvodite i nudite svojim kupcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.