Sve više studenata iz Srbije odlučuje se za studije u inostranstvu

Ostavite komentar


  1. Nas sin je završio master u Delftu, posle završenog mastera na ETF-u. Jeste koštalo, ali još u toku studija su ga kontaktirati iz jedne američke kompanije, a sada, posle 3 godine, je dobio posao u Microsoft – u. Strane kompanije mnogo više vrednuju dobre strane fakultete, nego naše.

  2. Dok su pre stotinak i vise godina nasi studenti studirali u recimo Francuskoj pa se posle vracali u domovinu i dobijali odgovarajuca prestizna mesta u politickoj hijerarhiji (Milankovic itd.) ili na Univerzitetu u Beogradu, danas oni koji odu ne misle da se vracaju. Time jos vise opada broj stanovnika u Srbiji i to skolovanih i u reproduktivnom dobu. Da li uopste postoji Ministarstvo demografije od 23 na broju u Vladi ne znam vise ali od praznih izjava bivse ministarke bez portfelja Dukic Dejanovic ciji sopstveni sin zivi u Lisabonu (koja kontradikcija) nismo nista postali pametniji! Vidi se da drzava Srbija masivno zanemaruje svoju mladost a to ce se osvetiti!

  3. Ovaj „problem“ je daleko veći nego što izgleda. Radim prevode dokumenata koje su potrebne za školovanje u inostranstvu kod Jasne Filipović Bojić i mogu da posvedočim da ima pono puno interesa. JOš za srednje škole, mladi neće da čekaju fakultete. SAD, Austrija, Nemačka, pandemoja je malo smanjila navalu ali to je samo privremeno. Nisu velike školarine kod ans glavni razlog, nego ljudi neće da žive ovde, a roditelji ih podržavaju 100%. Ovo je tragedija za državu,

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.