Svedoci nesreće kod fabrike Leoni: U BMW-u vozača se osećao alkohol, vozio 100 na sat 1Foto: Ana Milošević/Danas

Više službenih lica danas je pred Višim sudom u Kraljevu, u postupku koji se vodi zbog saobraćajne nezgode u kojoj je poginula S.R. (25), posvedočilo da se automobilu kojim je upravljao okrivljeni M.J (37) osećao alkohol.

Pripadnik vatrogasne jedinice Srđan Vranić, koji je intervenisao na licu mesta je naveo da je u automobilu bilo više flaša i konzervi, ne mogavši da precizira tačan broj. Vrlo sličan iskaz dao je i njegov kolega Toni Radović.

Dejan Kostić, vođa interventne patrole koja je vozila iza okrivljenog je naglasio da su oni vozili oko 100 kilometara na čas, možda i brže.

Više tužilaštvo u Kraljevu tereti M. J. da je 27. februara prošle godine, u automobilu marke BMW X5, pod dejstvom 2,14 promila alkohola, prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedna osoba izgubila život, jedna teže, a jedna lakše povređena. Tužilaštvo je u optužnici naglasilo da je okrivljeni na putu na kojem je zabranjeno kretati se brže od 80 kilometara na čas, vozio brzinom od 152 kilometara na čas.

Do nezgode je došlo 45 minuta posle ponoći, na kružnom toku kod fabrike Leoni. Naime, kako se ističe u optužnici, okrivljeni nije brzinu vozila prilagodio okolnosti da ulazi u raskrsnicu sa kružnim tokom, već je nastavio kretanje preko razdelnog kružnog ostrva, a potom sleteo kolima u odvodni kanal.

S.R. (25), koja je sedela na zadnjem sedištu preminula je na licu mesta. N.P. koja je takođe sedela pozadi, zadobila je tešku povredu u vidu preloma ključne kosti, dok je lakše povređen S.S. koji se nalazio na mestu suvozača.

Naredni glavni pretres zakazan je za 30. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari