(Pre)malo toga je na crno-beloj strani vage u večerašnjem duelu sa Seviljom, ali se u Partizanu nadaju da mogu iznenaditi španskog velikana i javnost, koji su ih, zbog bodovne nule, neiskustva i nekompletnosti, prežalili mnogo pre početka meča četvrtog kola C grupe Lige UEFA. Superjaki tim sa Sančez Pichuana mora do pobede i nastavka takmičenja koje je dva puta osvajao u poslednje tri godine, a oslabljena ekipa iz Humske može samo do časnog „doviđenja“ Evropi.

– Ovo je specifična utakmica u posebnom trenutku za nas. Ne možemo da računamo na najjači sastav, nemamo šansi za prolaz u sledeći krug, poraženi smo u prvenstvu a za pripremu meča sa Seviljom imali smo samo jedan trening. Ali, želimo se na pravi način oprostiti od Evrope i sve ćemo učiniti da tako i bude – najavljuje trener srpskog šampiona Slaviša Jokanović, koji u Španiju nije poveo Žuku (kartoni). O (ne)igranju Đorđevića i Stevanovića odluka će biti doneta tek na dan meča.

– Ostaje nam još 24 časa da ih oporavimo. Ako ne uspemo moraćemo da improvizujemo jer nemamo igrače koji su pravi na tim pozicijama – ima dilemu trener Jokanović.

– Neće nam uopšte biti lako, nama iz poslednje linije pogotovo, jer na ekipu iz evropskog i svetskog fudbalskog krema idemo bez nekoliko iskusnih i važnih startera, čak i teoretskih šansi za prolaz dalje i ne baš najboljeg raspoloženja posle kiksa u našoj ligi. Takva situacija ima, međutim, i svojih draži. Za igrače su najlepše upravo utakmice u kojima drugi ne očekuju puno od tebe. Nemamo šta da izgubimo, ali zato možemo dosta učiniti za klupski, ekipni i lični rejting. Nema većeg izazova od činjenice da će preko puta nas biti fudbaleri klase Fabijana i Kanutea. Dajemo im dužno poštovanje, pa i prednost, ali nemamo nameru da im poklonimo ni najmanji delićterena, a kamoli pobedu – nije poneo belu zastavu štoper Srđa Knežević, koji se ne libi da prizna kako bi i remi bio vanredan uspeh za njegov evropski još uvek nezreo tim.

– Probaćemo sve ne bi li takmičenje u Ligi UEFA završili s makar jednim bodom. Ono što smo uradili protiv Sampdorije, Štutgarta i Standarda pokazalo se kao nedovoljno za duži boravak u Evropi, ali bilo je tu i pozitivnih stvari. Budemo li ponovili hrabrost, kompaktnost, želju, čvrstinu i ofanzivnost iz nekih od poluvremena tih utakmica mislim da nećemo biti daleko od ostvarenja poslednjeg ovogodišnjeg evropskog sna. Dužni smo to nama samima, onima koji nas vode i bodre – smatra ovaj beskompromisni centralni defanzivac.

Radosav Petrović, takođe, nema straha od sučeljavanja sa prošlogodišnjim osvajačem ovog takmičenja, štaviše, raduje se novom, velikom iskustvu.

– Idemo da igramo fudbal, da se do kraja borimo i protiv najboljeg u našoj grupi vidimo gde smo trenutno. Kako god da prođemo, a Partizan je klub koji uprkos problemima uvek ima najveće ambicije, za nas će ovo gostovanje biti značajno iskustvo. Baš kao i svi dosadašnji mečevi u Evropi. Očekivali smo mnogo više od takmičenja u grupi, sami smo krivi što nismo ostvarili te planove, ali smo prošli veliku školu. Nije prijatno biti bez boda posle tri kola, makar se radilo o najjačoj grupi što naša sigurno jeste. Ali, zar bi bilo bolje da smo se još u avgustu oprostili od Evrope? Naravno da je to gori scenario. Još strašnije bilo bi da se unapred predamo Sevilji ili dozvolimo sebi da nas ovaj mečkošta rezultata u preostala dva prvenstvena meča, možda ključna za odbranu titule. Moramo držati do sebe, gledati unapred i u ono od čega se živi – racionalan je dvadesetogodišnji vezista, koji kaže da je spreman igrati u poslednjoj liniji (kao što je to nedavno bio slučaj protiv Borca), pa čak i stati među stative, ako treba.

 

Posao Slaviše Jokanovića nije ugrožen

Potpredsednike kluba Zorana Mirkovića i Mileta Jovičića zatekla je izjava jednog od potpredsednika Dragoljuba Vukadinovića, koji je u jednoj dnevnoj novini otkrio da je zbog slabih evropskih rezultata ekipe, posle poraza od Štutgarta, zatražio smenu trenera Jokanovića, uzgred se, navodno, izjasnivši o nekadašnjim trenerima Vladimiru Vermezoviću i Ljubiši Tumbakoviću kao o idealnim kandidatima za naslednika mladog šefa struke.

– To je njegov lični stav, a ne Upravnog odbora, koji se kao ni Sekreterijat kluba nije u međuvremenu sastajao, pa nije ni bilo prilike da se poteže pitanje evrntualne smene trenera. Analiziraćemo na kraju polusezone svačiji, pa i Jokanovićev rad, mada ne vidim razloga zašto bismo prekidali saradnju s Jokanovićem – demantuje saradnika iz UO Jovičić.

– Ne želim uopšte da pričam na tu temu. Upravno odbor zakazan je za 15. decembar i tada ćete moći da dobijete neku konkretniju informaciju. Znam da se UO nije sastajao u skorije vreme, pa mi nije jasno kada je moglo da se priča o Jokanovićevoj smeni – tvrdi Mirković, koji je sa ostatkom ekspedicije crno-belih zbog dugog leta (nešto manje od četiri sata), njegovog pomeranja, a onda i kašnjenja, u Sevilju stigao tek u 17 časova, tj. samo tri i po sata pre jedinog treninga na stadionu Sevilje.

 

Đukić i Milojević u poseti

Trening Partizana (ne)očekivano su posetili bivši trener crno-belih Miroslav Đukići njihov nekadašnji igračGoran Milojević. Smenjeni selektor „A“ reprezentacije Srbije zadržao se u dužem, reklo bi se prijateljskom, razgovoru sa bivšim saradnicima, ali je ostao dosledan ne davanju izjava srpskim medijima dok je trener Meride sa novinarima podelio svoje viđenje predstojeće utakmice.

KUP UEFA – parovi, tabele

SREDA

GRUPA A: Mančester Siti – PSŽ, Tvente – Šalke. TABELA: Mančester Siti 6, Šalke 4, Tvente 3, Rasing 2, PSŽ 1.

GRUPA B: Metalist – Olimpijakos, Herta – Galatasaraj. TABELA: Galatasaraj 6., Metalist 4, Olimpijakos 3, Herta 2, Benfika 1.

GRUPA D: Spartak Moskva – NEC, Udineze – Dinamo Zagreb. TABELA: Udineze 6, Totenhem 6, Spartak 3, Dinamo 3, NEC 0.

ČETVRTAK

GRUPA E: Volfsburg – Portsmut, Herenven – Braga. TABELA: Milan 7, Volfsburg 6, Braga 3, Portsmut 1, Herenven 0.

GRUPA F: Slavija – Hamburg, Aston Vila – Žilina. TABELA: Aston Vila 6, Ajaks 6, HSV 3, Slavija 1, Žilina 1.

GRUPA G: Valensija – Briž, Kopenhagen – Rozenburg. TABELA: Sent Etjen 7, Valensija 4, Briž 2, Kopenhagen 1, Rozenburg 1.

GRUPA H: Leć – Deportivo, Nansi – CSKA Moskva. TABELA: CSKA 9, Nansi 4, Deportivo 3, Leć 1, Fejnord 0.

Sudi Slovak Hrinjak

STADION: Sančez Pichuan. KAPACITET: 54.000. SUDIJA: Vladimir Hrinjak (Slovačka)

SEVILJA: Palop, Skilaći, Dragutinović (Eskude), Navaro, Moskjera (Fazio), Kapel, De Mul, Mareska, Adrijano, Kanute, Fabijano. Trener Manolo Himenez.

PARTIZAN: M. Božović, Branković (Stevanović), Jovanović (Đorđević), Knežević, Obradović, Fejsa, Petrović, Paunović (Ljajić), Moreira, Tošić, Diara. Trener Slaviša Jokanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari