U zrenjaninskim školama i vrtićima Dečja nedelja obeležena je brojnim sadržajima, a u programima su dominirali kvizovi znanja i sportska takmičenjima. Starijim đacima organizovane su žurke, dok su najmlađi imali i najviše zabavnog sadržaja.

Proslavi Dečje nedelje priključila se gradska biblioteka Zrenjanina, na čijem Dečjem odeljenju je cele nedelje bilo veselo, održan je kviz za predškolce „Šta znam o bajkama“.

– Kviz je bio zabavnog karaktera, sa pitanjima koja su skrivalice, pazle, inserti iz filmova i zanimljivosti o junacima najpoznatijih bajki. Trudili smo se da osmislimo zanimljivo i veselo druženje i da deci približimo biblioteku, kako bi postali vredni korisnici naših usluga – objašnjava Ana Davidovac, rukovoditeljka Dečjeg odeljenja.

Biblioteka je finalistima obezbedila diplome, bedževe, poklon slikovnicu i besplatno članstvo narednih godinu dana. Za osvojeno prvo mesto najuspešniji vrtić je dobio knjigu „365 priča za laku noć“. U kvizu znanja učestvovalo je 12 vrtića, sa po pet takmičara. Čitaonica Dečjeg odeljenja bila je prepuna publike i navijača. Za finalno takmičenje plasirala su se deca iz vrtića „Bambi“ i „Kolibri“, a pobedio je vrtić „Bambi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari