Takmičenje za domaćinstvo sa najviše lastavica 1Foto: Nenad Mihajlović

Seoske laste, simbol sela i ukras štala, domaćinstvu gde su svile makar jedno gnezdo mogu doneti vredne nagrade jer je raspisan novi poziv za takmičenje pod nazivom „Domaćinstvo koje su laste izabrale“.

Kako kažu u Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koje organizuje takmičenje, domaćinstvo sa najviše aktivnih gnezda seoskih lasta biće nagrađeno pobedničkim priznanjem i tonom kukuruza, a sva ostala domaćinstva koja su učestvovala u takmičenju dobijaju šansu u izvlačenju „Srećno gnezdo“ u kojem mogu osvojiti vaučer za kupovinu sadnica voća.

„Cilj takmičenja je da se ukaže na važnost tradicionalnog stočarstva koje je ključno za opstanak seoskih lasta. Štale sa tavanicom od drvenih dasaka i greda, otvorenim prozorima i vratima, u kojima domaćini ne zaprašuju muve i druge insekte, stvaraju dobre uslove za gnežđenje seoskih lasta“, kaže Nataša Jančić, koordinatorka takmičenja.

Prijave su otvorene do 12. juna a konačni rezultati takmičenja biće objavljeni do 19. juna na stranici www.pticesrbije.rs

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari