Muzička škola „Stevan Mokranjac“ iz Požarevca svečano je obeležila 60. godišnjicu rada brojnim manifestacijama: otvaranjem izložbe posvećene jubileju, Svečanom akdemijom i serijom koncerata.

Akademija je počela himnom „Bože pravde“ koju su izveli horovi Osnovne i Srednje muzičke škole. U pozdravnoj reči, direktor kole, profesor Zoran Marić, obratio se učenicima, roditeljima, kolegama i direktorima drugih obrazovnih ustanova, predstavnicima lokalne vlasti i javnog života podsetivši da se na ovaj način proslavlja i Dan škole. Govoreći o istorijatu, Marić je naglasio da se veliki broj nekadašnjih učenika škole, vratio sa školovanja u inostranstvu, a danas su oni visokokvalifikovani nastavni kadar Muzičke škole. Aktivnosti škole, dodaje Marić, prevazilaze osnovne zahteve nastavnog plana i programa, a škola je organizator značajnih međunarodnih takmičenja, poput Takmičenja mladih solfedjista, Takmičenja drvenih duvača i drugih. Istovremeno, veliki broj učenika škole donosi veliki broj nagrada sa takmičenja u zemlji i inostranstvu. Grad Požarevac je uložio velika sredstva za rekonstrukciju i proširenje, a Gradsko veće je nedavno donelo odluku da škola dobije nove prostorije, za kojima već odavno postoji poteba.

Gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević je, uz čestitke slavljenicima, istakao da je Muzička škola proteklih godina postala prestižna i prosperitetna ustanova, koja je ostvarila značajne rezultate u oblasti muzičkog obrazovanja i kulture. On je dodao da su muzički talenti nacionalno blago i da će lokalna samouprava, kao i do sada, u svakom smislu podržavati rad i napredak škole.

Na proslavi šesdesetogodišnjice dodeljene su i zahvalnice saradnicima i prijateljima škole. Promovisana je i monografija koja obuhvata poslednjih deset godina rada škole. U prostorijama škole otvorena je izložba fotografija, koje beleže značajne događaje za školu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari