Taraški vinogradari proslavili Svetog Trifuna i obišli vinograde 1udruženje vinogradara taraš

Članovi udruženja vinogradara i vinara „Taraški vinogradi“ i ove godine su se tradicionalno okupili za Svetog Trifuna kako bi simbolično zahvalili svecu za berićetnu prošlu godinu, za dobro grožđe i dobro vino i zamolili ga da dobra bude i ova godina.

Domaćin ovogodišnjeg okupljanja bio je vinogradar i vinar Milorad Kotlagin, koji je bio kum slave.

– Sveti Trifun je za vinogradare i vinare najvažniji svetac i zaštitnik i u njegovu slavu okupimo se, porazgovaramo, zahvalimo se za dobru godinu za nama i poželimo dobru i ovu godinu, pojedemo i popijemo, kaže Saša Tolmač, predsednik udruženja „Taraški vinogradi“.

U obilasku vinograda, Tarašani su imali čime da budu zadovoljni.

– Iako zima kalendarski još traje, ako ne bude nekog jačeg mraza, mislim da bi i ova godina za vinogradare mogla da bude dobra. Nije bilo puno bolesti u vinogradima, zima je dosada bila blaga ali sa dosta vlage pa je loza u odličnoj kondiciji. Kako sada izgleda, možemo se nadati dobroj godini, kaže Tolmač.

A da su prošle godine uradili dobar posao, govori priznanje koje su Tarašani za svoje vino dobili na pokrajinskoj smotri najboljih vina, održanoj u Malom Iđošu.

– Klupsko crveno vino „Merlo“ apsolutni je pobednik u svojoj kategoriji. To dokazuje da znamo šta radimo a i da su nam prilike prošle godine išle na ruku, ističe Tolmač i dodaje da će već za vikend Tarašani biti domaćini izložbe vina što će biti još jedna prilika kako za domaćine tako i za njihove goste da odmere prošlogodišnju proizvodnju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari