Telo muzičara iz Srbije pronađeno u šumi u Italiji 1 Ivan Dragičević/Foto: privatna arhiva facebook.printscreen

Telo 39-godišnjeg Ivana Dragičevića iz Srbije pronađeno je u šumi u mestu Montekio Mađore kod Vičence.

Za Ivanom Dragičevićem je policija u regionu Veneto tragala od 2. septembra, kada je otišao iz kuće bez mobilnog telefona, novca i dokumenata i nije se vratio.

Ivanova majka, koja je živela s njim, kako piše Korijere dela sera, obavestila je karabinijere u Valdanju da je njen sin nestao, pa su organi reda odmah krenuli u potragu zajedno sa dva tima vatrogasaca i dve ekipe sa psima tragačima.

Potraga je bila koncentrisana na one delove šume u kojima je Ivan voleo da se šeta.

Telo, međutim, nije pronašla policija, već jedan izletnik u petak, 9. septembra, u šumi između Vija Kampestrinija u Montekio Mađore, koja je jedno od omiljenih šetališta stanovnika toj kraja.

„I mada smo odmah angažovali policiju i vatrogasce, kao i civilnu zaštitu u nadi da ćemo pronaći Ivana živog, nažalost, nije došlo do takvog ishoda. Izjavljujem svoje najdublje saučešće porodici i u iščekivanju smo rezultata obdukcije koja će nam objasniti koji su razlozi njegove smrti“, izjavio je gradonačelnik Montekio Mađorea Đanfranko Trapula.

Ivan je kao gitarista grupe „Ethereal Lus“ trebalo je da nastupa na Fešti Santa Libera prošle nedelje u mestu Malo. Međutim, zbog njegovog nestanka koncert je otkazan, a umesto njegove grupe, učestvovali su drugi izvođači, piše RTS.

Ivan je rođen u Srbiji gde je i odrastao, a u Italiju je došao pre četiri godine kod majke.

Na njegovoj Fejsbuk stranici može se pročitati da su ga svi odlično i prijateljski prihvatili i da je njegova zajednica ponosna što je on, kao srpski muzičar, deo jednog italijanskog benda.

„Čast mi je da predstavljam svoju zemlju u Italiji zahvaljujući muzici“, napisao je Ivan na Fejsbuku.

Za njegove prijatelje i porodicu ova tragedija je neshvatljiva jer, prema njihovim rečima, nije bilo svađa niti bilo kakvih okolnosti koje bi mogle da dovedu do njegovog nestanka.

Od njega su se oprostili i članovi benda. „Ćao, Ivane, tvoj osmeh i zvuk tvoje gitare će nam zauvek nedostajati. Bilo nam je zadovoljstvo poznavati te i deliti s tobom snove u stihu i zato ćeš zauvek ostati u našim srcima. Nikada te nećemo zaboraviti“, naveli su na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari