Novi Klinicki centar u NisuUKC Niš: Foto Beta/Saša Đorđević

Osuđenik K. A. (76) koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima teško povređen 30. septembra u bolnici Kazneno popravnog zavoda u Nišu preminuo je u subotu uveče u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, potvrđeno je za Danas.

Uprava KPZ Niš prethodno je obavestila policiju i tužilaštvo zbog sumnje da su teške telesne povrede osuđenika A. K. zadobijene u zavodskoj bolnici posledica izvršenog krivičnog dela.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kazali su za Danas da su za sada „podnete disciplinske prijave“ protiv dvojice osuđenika a da će ona „kao i uvek do sada sarađivati sa policijom i tužilaštvom kako bi se utvrdile sve okolnosti”.

Prema navodima Uprave, osuđeniku A. K. je 30. septembra pozlilo i pao je u kupatilu zavodske bolnice, gde je bio lečen, o čemu su drugi osuđenici obavestili komandira.

Zavodski lekar je “zbog prirode bolesti od kojih je A. K. lečen” pozvao Hitnu pomoć koja ga je prebacila u niški UKC.

Tek su rezultati skenera pokazali da je osuđenik imao naprsnuće rebara, nakon čega je uprava KPZ obavestila policiju i tužilaštvo zbog sumnje da je ono posledica krivičnog dela, rekli su u Upravi.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada se navodno ne isključuje ni mogućnost da je osuđenik zadobio povrede prilikom pada u kupatilu, s obzirom na to da je bio veoma krhkog zdravlja.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu pojedinim medijima je rečeno da se preduzimaju “sve dokazne radnje, pregled video zapisa i salušanje svedoka, radi utvrđivanja kako je došlo do ovakvog događaja”.

Osuđenik A. K. nije mogao da bude salušan jer je sve vreme bio u besvesnom stanju, navode oni.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari