Janko Tipsarević je pobedom nad Huanom Monakom osvojio titulu i mercedes na turniru u Štutgartu 2:1 (6:4, 5:7, 6:3) . Srpski teniser je na taj način u vitrinu stavio i treći pehar posle takmičenja u Moskvi i Kuala Lumpuru. Meč je dva puta prekidan zbog kiše. Iako je Monako u prvom navratu bio srećne ruke, Tipsarević je posle druge pauze uspeo da slomi otpor već odavno načetog Argentinca.

Do novih 250 bodova Tipsarević je stigao na teži način. Nakon uvodnog seta koji je rešio tako što je na idealan način oduzeo rivalu servis, Janko je u drugom podsetio na stare dane. Gotovo je neverovatno kako je poražen u tom delu igre. Imao je prednost od 4:0 i brejk loptu, a onda se naprasno ukočio. Manako je od narednih osam, uzeo sedam gemova i vratio se u život.

Mada je bio u psihološkoj prednosti Argentinac nije uspeo da materijalizuje agresivniju igru u odlučujućem delu meča. Tipsarević je zaigrao hrabrije, odlučnije i smelije. Kod 2:2 u gemovima oduzeo je servis, zatim se umio posle pauze zbog kiše, poklonio gem rivalu, a onda pokazao da je opravdano osmi reket na svetu. Oduzeo je servis Monaku i u preostala dva gema potpuno je primirio rivala. Servisima je potvrdio brejk, a onda dotukao Argentinca u svom devetom finalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari