Tokom vikenda slab pritisak vode i prekid vodosnabdevanja u tri beogradske opštine 1FOTO: JKP Vodovod i kanalizacija Kragujevac

Tokom vikenda građani beogradskih opština Novi Beograd, Zemun i Surčin imaće poteškoća u vodosnabdevanju, saopštilo je JKP Vodovod i kanalizacija.

Kako su istakli, zbog neodložnih radova na prevezivanju hidrotehničkog objekta na vodovodni sistem, od subote 03.02.2024. godine u 21.00 sat, u ove tri opštine doći će do pada pritiska i prekida u snabdevanju.

Stabilizacija snabdevanja vodom očekuje se u toku noći između nedelje, 04. februara i ponedeljka 05. februara.

“Za prioritetne potrošače će tokom radova biti obezbeđene auto-cisterne sa pijaćom vodom. Molimo građane da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Izvinjavamo se potrošačima zbog potencijalnih neprijatnosti i molimo ih za strpljenje”, navode iz JKP Vodovod i kanalizacija.

Najavljeni radovi će, dodaje se, obezbediti da snabdevanje vodom i nadalje bude pouzdano i redovno.

Oni su ponudili i savet potrošačima uz konstataciju da pri svakom uspostavljanju snabdevanja vodom za piće nakon prekida, dolazi do prolazne pojave boje i mutnoće.

“Ova neželjena pojava se prevazilazi ispiranjem cevi, odnosno otvaranjem slavina i ispuštanjem vode u srednje jakom mlazu, sve do trenutka kada voda dobije svoje uobičajene karakteristike”, ističu u JKP Vodovod i kanalizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari