Posle vrlo prometnog zimskog prelaznog roka na beogradskoj Marakani, letnja fudbalska pijaca mogla bi da prođe bez velikih vesti iz Crvene zvezde. Pre nekoliko meseci formirana ekipa možda dobije dva do tri pojačanja, a ne bi trebalo da bude mnogo življe ni u slučaju odlazaka. Barem kada je reč o bitnim igračima, na koje se trener Robert Prosinečki oslanjao tokom sezone u kojoj opet nije osvojena titula, ali je u Ljutice Bogdana vraćen Kup pehar.


Crveno-belima je najpotrebniji napadač, za kojim se traga i van Srbije, dok su strancima pored novopečenog A reprezentativca Darka Lazovića, koji (još) nije na prodaju, najinteresantniji levi bek Duško Tošić i zadnji vezni Srđan Mijailović.

Prvi je u najboljim godinama, kvalitetom iznad superligaškog proseka, a dobra preporuka su mu i epizode u nemačkom, engleskom i francuskom prvenstvu, pa se za njegove usluge i cenu raspituju sa svih strana. Drugi je novo ime, ali bi ga nedavni debi za „orlove“ i nastup na omladinskom prvenstvu Evrope u julu mogli pre vremena, i na žalost Prosinečkog, koji ga je „izmislio“, odvesti preko granice.

Kako grube procene kažu da bi prodaja ovog tandema vredela četiri, pet miliona evra, a klub i dalje kuburi sa velikim dugovima, ne čudi što je uprava raspoložena da Tošića i Mijailovića pusti pre početka kvalifikacija za Ligu Evrope.

U međuvremenu, Zvezdin predsednik Vladan Lukić i njen šef struke Prosinečki će se ovog vikenda vratiti sa odmora, da bi već u ponedeljak okupljanjem tima označili početak priprema za novu takmičarsku godinu. Nedelje pred nama će pokazati u kom sastavu će crveno-beli iz šestog pokušaja probati da vrate titulu prvaka u svoju trofejnu salu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari