Treća sreća za izvođača radova na prihvatilištu za pse lutalice u Novom Pazaru 1Ilustracija Foto: Bujanovačke

Završetak izgradnje prihvatilišta za pse i mačke lutalice, u Novom Pazaru, postaje sve interesantnija politička tema, namenjena približavanju biračkom telu.

Još nedelju dana traje tender za izbor izvođača završnih radova na prihvatilištu za pse i mačke lutalice, koje se gradi, u selu Čašić Dolac, nedaleko od grada.

To je, od kraja jula, treći pokušaj da se izabere kompanija, koja će ponuditi najpovoljnije uslove za završetak projekta započetog pre četiri godine. Lokalna samouprava je, prethodna dva tendera, obustavila jer nije bilo zaiteresovanih ponuđača.

Pod uslovom da, na ovom tenderu, bude izabran graditelj druge završne faze, obaveza će biti da za pet meseci izgradi upravnu zgradu, štenaru sa po 14 boksova, uradi elektro, internet, telefonske i video instalacije, izgradi vodovodnu i kanalizacionu mrežu i postavi ogradu.

Procenjena vrednost radova je veća od 16 miliona dinara. Od toga Ministarstvo bez portfelja zaduženo za ravnomerni regionalni razvoj, obezbedilo je 13,5 miliona dinara.

Obustavljanje drugog tendera, ministar bez portfelja i potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), na tribini svoje partije o borbi protiv korupcije i kriminala u Novom Pazaru, iskoristio je da optuži gradsku vlast da je“namerno onemogućila ponuđače da se prijave na javnu nabavku”. Poručio je da će sredstva namenjena za taj projekat biti vraćena u republički budžet i dodeljena nekoj drugoj lokalnoj samoupravi u Srbiji.,

Njegov partijski kolega, Edin Numanović, na konferenciji za novinare, optužio je gradsku vlast za manjkavosti i u trećem tenderu.

Rekao je da nedostaju predmet i predračun radova, cena i tehnička specifikacija i da “ne zna zašto ti podaci nisu objavljeni”.
-Navikli smo od gradske uprave, kada su u pitanju takve stvari, da ih iz nekog razloga kriju, iako za sebe kažu da su najtransparentnija lokalna samouprava – zaključio je Numanović.

Iako su psi lutalice, godinama, velika opasnost na novopazarskim ulicama, njihovo zbrinjavanje, tek sada, u nenajavljenoj predizbornoj kampanji, postaju značajna tema na lokalnom nivou.

Izgradnja prihvatilišta za pse i mačke lutalice, na novopazarskoj teritoriji, počela je krajem 2019.godine. Prvu fazu završila je novopazarska kompanija “Elmir” za 11,6 miliona dinara. Od toga Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, iz Budžetskog fonda za projekte lokalnih samouprava, obezbedilo je 9,5 miliona dinara, a ostalo je učešće gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari