Srpski teniser Novak Đoković u svom trećem učešću na turniru u Pekingu osvojio je i treću titulu, pošto je u finalu bio bolji od Žo-Vilfreda Conge sa 2:0 (7:6, 6:2). Francuz je pružio dobar otpor u prvom delu, ali mu je zatim, kao po nepisanom pravilu, pala koncentracija, pa je Đoković posle 100 minuta igre osvojio 32. titulu u karijeri. Nakon meča Novak se zahvalio publici i nije krio zadovoljstvo zbog još jednog trofeja u svojoj riznici.


– Prošle sezone nisam igrao zbog povrede, ali vratio sam se i pobedio. Osećaj je neverovatan. Svaki put kada dođem da igram u Aziji imam priliku da vidim koliko napreduje tenis i u Pekingu i u Šangaju i veoma mi je drago zbog toga. Nadam se da su svi uživali u finalu. Presrećan sam što sam ponovo postao šampion u Pekingu. Conga nije imao sreće – istakao je Đoković.

Prvi brejk na meču načinio je Conga, ali je Đoković odmah uzvratio tako da je prvi set rešen u taj-brejku. Francuz je uspeo da se vrati iz minusa od dva mini-brejka, ali Novak ništa nije prepustio slučaju. U nastavku je potpuno zagospodario terenom i sa dva brejka rešio pitanje pobednika. U svom osmom finalu u sezoni stigao je do četvrte titule pošto je bio najbolji na Australijan openu, u Majamiju i Montrealu. Ovim trijumfom zaradio je 530.570 dolara, čime je prešao granicu od 40 miliona dolara (40.380.755) od turnirskih nagrada u karijeri pa su ispred njega sada samo Rodžer Federer, Rafael Nadal i Pit Sampras.

Tokom ceremonije dodele pehara publika u dvorani je tražila od Novaka da zaigra ples koji prati planetarni hit „Gangnam style“, a on je zajedno sa skupljačima lopti ispunio želju svojim obožavaocima.

Ove nedelje u Šangaju

Trojica srpskih tenisera igraće ove nedelje na turniru u Šangaju. Novak Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugoj rundi će igrati protiv boljeg iz meča između Pabla Anduhara i Grigora Dimitrova. I Janko Tipsarević će preskočiti prvu rundu, a onda će izaći na megdan pobedniku duela između Viktora Troickog i Mihaila Južnjeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari