Trećina zaposlenih „kod privatnika“ bila na ivici fizičkog sukoba s poslodavcem

Ostavite komentar


  1. Kakvi su poslodavci u srbistanu, takvi su i zaposleni (i obrnuto). Čast pojedincima, a ostali nisu vredni pomena. Diskriminacija bilo koje strane je primitivan pristip u skladu sa nasim obicajima.

    1. Da bolje je po javnim preduzecima..tamo cveta ljubav, i bukvalno..takoreci svingeraj. Zene svalerke, starlete, starletani…svi su tu grupnjak…jedan

      1. Baš tako Šumadinac!!! Živa istina! A sve, normalne, koji su pružali otpor, su oterali. Tako da sad uživaju …

      2. v.d.gen.dir., dir. sektora, šefu odeljenja, jedan za arhivu i uživaš u posledicima. Pravi izveštaj je dovoljan da ti odzmu sredstva rada, urade sve kako bi te naterali da raskineš ugovor o radu i oslobodiš radno mesto deci uklopivih zaposlenih. Kada odeš u inspekciju rada da se raspitaš šta je dobro po tebe, hladno te otkače uz konstataciju da to nije njihova nadležnost. Možete da zamislite inspektora rada koji pomaže radniku javnog preduzeća da ostvari svoja zakonom garantovana prava? Lakše je zamisliti inspektore koji zbrinjavaju članove porodice ili švalera/ku u javnom preduzeću.
        Sistem ne možeš pobediti, svi oni sitni šrafovi koji viču:“Drž’te lopova!!!“ i te kako su deo tog sistema i drpaju u skladu sa položajem. Svi uživaju u mobingovanju neukopivog kolege/nice, nema samo vertikalnog mobinga, horizontalni je nezaobilazan i najjeziviji. Što te pre kolege otkače, to pre upražnjavaju mesto članu svoje porodice.

  2. U APTIV i Lear gubite posao ako ne možete onoliko brzo da radite koliko hoće poslodavac. Poslodavac ima tkzv team leader koji je u Srbiji ne zakonit.Oni služe da špijuniraju radnike tj gledaju sa distance šta rade,šta govore i to prenose menadžmentu.U obe firme invalidi,stariji ne poželjni jer ne mogu da rade „sa unapred definisanim vremenom“ tj pokretnom trakom zabranjenom u Evropi još sedamdesetih godina.

  3. Od kako su napredni zaposeli drzavne firme i sluzbe i tu je na ivici incidenta i fizickih obrcuna skoro svakog dana. Tako da je kod nekih privatnika milina raditi u odnosu na mobing i sikaniranje raznih Zlaja, Gaja, Baja, Pecenajra i.t.d, a tek botovi i ostale neznalice!!!

  4. Nema ovde profesionalaca.
    Objasniš radniku šta treba da uradi i kolikoje za to plaćen. On kaže dobro.
    Mi više volimo neradan dan i crkveni praznik nego leba da jedemo.
    Predlog svima plaća se samo rad ,a ne zabušavanje. I to mora da da rezultat. I po poslodavca i po onoga ko tu uslugu pruža.
    I savaki minut rada je plaćen.
    Ko hoće neka izvoli.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.