Nakon pravosnažne i izvršne sudske presude mitrovački socijalisti su na mukama. Naime, Osnovni sud u Sremskoj Mitrovici doneo je rešenje o prodaji imovine ovdašnjeg Odbora Socijalističke partije Srbije da bi se namirio dug bivšoj radnici Vesni Filipović koja je ovde bila u stalnom radnom odnosu i dobila otkaz.

Po ovom rešenju, na osnovu glavnog duga sa zateznom kamatom počev od 22. septembra 2008. godine, pa do konačne isplate, socijalisti treba oštećenoj da isplate 2,73 miliona dinara, kao i 320.000 dinara na ime troškova sudskog postupka sa zakonskom zateznom kamatom počev od 28. oktobra 2008. godine.

Opštinski sud je još oktobra 2008. godine utvrdio da je Vesna Filipović nezakonito dobila otkaz nakon burnih dešavanja u sedištu partije prilikom proteklih izbora, nakon kojeg je usledio otkaz radnici.

Socijalisti su vlasnici dvospratnice u strogom centru grada u kojoj su nekada bile smeštene društveno-političke organizacije, koju mnogi Mitrovčani i danas zovu zgrada komiteta. U ovoj zgradi sa 1.500 kvadrata je i sedište partije, ali s obzirom na to da je prostor dovoljno veliki dobar deo se izdaje u zakup.

U obrazloženju se navodi i da se protiv ovog rešenja može uložiti žalba Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, ali da ona ne odlaže izvršenje.

Takođe, sud će na osnovu posebnog nalaza veštaka utvrditi vrednost nekretnina, a potom posebnim zaključkom o prodaji odrediti vreme i mesto pod kojima će se prodaja izvršiti. Po završenoj prodaji od novca najboljeg ponuđača koji se uplati na depozit suda, sud će namiriti potraživanje izvršnog poverioca, a preostali novčani iznos isplatiće izvršnom dužniku.

U sedištu Socijalističke partije u Sremskoj Mitrovici proteklih dana nije bilo moguće dobiti izjavu da li će socijalisti možda uspeti da „namaknu“ tri miliona dinara, pa da do prodaje objekta i ne dođe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari