Tribina NDNV: Država odbija da odgovara javnosti (VIDEO)

Druga tribina "Dozvola za mrak" u Pančevu

Ostavite komentar


  1. Medijskog mraka u Srbiji nema. Pojedini mediji simpatisu odredjene politicke grupacije ali tako je u svakoj zemlji.

  2. Mislim da su mediji nisu objektivni kada govore o medijskom mraku. Pa setite se samo vremena vladavine Milosevica i posle demokrata sta se sve desavalo novinarima i na kom stupcu je bila novinarska profesija. Naravno da ima prostora da se obezbede jos bolji uslovi za rad novinara, ali je situacija neuporedivo bolja nego ranijih godina, kada je rec o novinarima i novinarstvu u Srbiji.

  3. Bravo, na ovaj način možemo da se borimo protiv medijskog mraka i fašističke ruke vlasti u Srbiji.

  4. Mediji jesu u problemu ali oni su u problemu zvanom mrznja Vucica. Pitanje je ko sve te naslove peotiv Vucica placa

  5. Prvo samo hocu da skrenem paznju na ove potvrde da nisam robot. Dakle, nisam ni bot ni robot Pancevka sam i lose je stanje u zvanicnim, sluzbenim medijima koji doduse nikad nisu uvazavali nikakvu paznju ni kad su bili slobodni. No sad kad su zloupotrebljeni napokon Pancevci dobijaju portal u usponu vredan paznje… Tako da cudni smo mi… Pomalo apsurdni.. I ovo sa Vucicem, koji nam se svima preuvrteo u glave, isto ce proci a nama ce biti jednako nista jasno kao i pre ako ne i jos nejasnije… I na kraju umres i Bog te pita…

  6. Ko plaća vučića za prodato Kosovo? Ameri? Albanci? Podrška medijima u borbi za slobodu govora!

  7. Svi znaju kada ovo gorepotpisano ime komentarise onda je to nezavisno i kvalitetno. E sad rekao bih toliko toga o ovim tzv. nezavisnim novinarima koji su gradili karijere u vreme posle 5. oktobra, ali sta vise reci kada oni takodje i o sebi pricaju kada pricaju o drugoj strani, sto je ili vrhunski cinizam ili oni to sami sebe ubedjuju da su oni radili bolje svojevremeno (sto je krajnje zabrinjavajuce po njih). Evo ja tvrdim da nisu radili bolje, a to je jedan od razloga sto je DOS izgubio glasacko telo i uterao gradjane Srbije u nemogucu situaciju izmedju cekica i nakovnja.

Ostavite komentar


Društvo

"Ja radio, ja gradio, ja žrtva": Kako izgleda jedno obraćanje Aleksandra Vučića? 8

„Ja radio, ja gradio, ja žrtva“: Kako izgleda jedno obraćanje Aleksandra Vučića?

Desetine i stotine obraćanja. Među njima, rekli su mediji, bilo je i „istorijskih”, „udarnih”, onih koje „cela Srbija čeka”. Posle tih obraćanja najčešće nema vesti, nema ni mnogo činjenica, ali jedno bude sigurno - predsednik Srbije je „zagrmeo”. A „grmljavina” se sa tabloidnog, na sve druge jezike prevodi kao niz stavova koji su predstavljeni kao jedina i nepobitna istina, niz spinova koji su tu samo da bi učvrstili imidž požrtvovanog i sposobnog, lidera koji je garant opstanka države i društva. Istinomer je počeo da broji sve te „grmljavine” iz predsedništva, s kablovskih ili televizija s nacionalnom pokrivenošću, uključenja iz Pariza, Brisela, Njujorka. I obrazac postoji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.