Tribina povodom obeležavanja 20. oktobra, Dana oslobođenja Beograda

Sloboda je za sve

Ostavite komentar


  1. Interesuje me sta ce na danasnji dan proslave oslobodjenja Beograda od fasizma da ucine Vucic, Brnabic, Vesic, Dacic, Sapic ?! Ili ce da precute da ne povrede tamkocutnost mame Angele Merkel i nemackih mentora ? Bas da vidimo.

  2. Cestitam Danasu sto je jedini medij u Srbiji koji obelezava veliki Dan pobede nad fasizmom, 20 oktobar, dan oslobodjenja Beograda.

  3. Pa Beograd nije uopšte oslobodjen 20.oktobra 1944. već su se tog dana samo smenili neprijatelji srpskog naroda. Otišli su nacisti a došli komunisti u čijim redovima su u velikom broju bile bivše ustaše Ante Pavelića koje je Broz primio u svoje redove. Odmah posle oslobodjenja Beograda počela su surova ubistva stanovnika Beograda i cele Srbije, poznata su imena na spiskovima OZNE preko 84.000 likvidiranih gradjana Srbije u roku od 2-3 meseca nakon tog „oslobodjenja“ a tih pobijenih jadnika je bilo daleko više jer su tada komunisti ubijali ljude i nasumično, kada im na pamet padne. Komunisti su odmah nastavili da koriste nacističke logore Banjica i Jajinci samo sada zatvorenici u tim logorima su bili nevini gradjani Beograda. Komunisti su baš u logoru Banjica ubili glumce Narodnog pozorišta Cvetkovića i Tanića, u tom logoru su mučili Žanku Stokić a tu su joj i sudili i osudili je na oduzimanje gradjanska časti i odredili joj „vaspitnu“ meru da čisti beogradske ulice. Takodje ti isti komunisti „oslobodioci“ su osudili najuspešnijeg gradonačelnika Beograda Vladu Ilića da čisti ulice Beograda. A da ne pričamo o ubistvu 105 najuspešniji Beogradjana koji su streljani na Badnje veče 1945.g. medju kojima si bili novinari, apotekari i drugi uspešni i školovani gradjani. Pa jel to bilo oslobodjenja Beograda koje se sad tako slavi veličanjem kao oslobodilaca komuniste koji su nam pobili najuspešniji sugradjane. Ti „oslobodioci“ su nas oslobodili samo od života i imovine.

    1. Da su bili pametni da su još pokokali predaka takvih kao ti, ne bi nam možda bilo ovako danas.

  4. Na današnji dan Beograd je okupiran od Brozovih fašista, čiji zločinci sa potomcima i dalje drže Srpski narod pod fašističkom čizmom.
    I dok su Brozovi zločinci slavili po Beogradu ubijajući i pljačkajući Srbe za stanove i kuće igrali fudbal i osnovali „partizan“ a onda sledećih šest meseci ubijali i pljačkali po Srbiji, za to vreme ustaše su šest meseci ubijali Srbe po Jasenovcu
    Beograd još uvek nije slobodan grad od fašizma

  5. Mi nemamo, osim nekoliko narodnih pesama iz Kosovskog ciklusa, nikakvih sigurnih podataka o tome šta je i kako je srpski narod osećao kad su, posle Kosovske bitke, Turci prodrli na Balkansko poluostrvo, kad je u borbi krsta i polumeseca potonji odneo pobedu. Mi danas možemo samo da zamislimo kako su se pred pojavom fanatizovanog Azijata, koji su bili nosioci jedne nave vere, nošene na vrhovima mačeva i na pobedničkim barjacima, osećali pobeđeni hrišćani. Kamenila su se srca i ledila se krv.

    Mislim da se srpski narod ništa drukčije nije osećao ni sad kad zemljom prošla vest da su Rusi prešli Dunav i da ulaze u Srbiju. Jer, opet Azija i nova vera, opet, fanatizam i strastvena mržnja na sve nevernike, opet mač i krv … sve kao i posle Kosova. Samo, kad nisu vise zvonila zvona na Notrdamskoj crkvi u Parizu kao nekad, priželjkujući ispred svega hrišćanskog zapada pobedu srpskom – hrišćanskom oružju. Jer, sad Zapad, povinujući se svojim časovi tim interesima, bese na strani novih Azijata.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.