Tribunal dokazao pravljenje velike Srbije i Hrvatske

* Da nije bilo Tribunala, niko u ovom regionu ne bi odgovarao za stravične zločine * Presuda hrvatskoj šestorci potvrdiće da tzv. Herceg Bosna počiva na zločinima
Florans Artman, bivša portparolka Tužilaštva Haškog tribunala i novinarka, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. "Srbija je kriva za ovo, za ono.
    A Hrvatska i Bosna?
    Da, da i one su krive, ali je Srbija kriva.
    A Kosovski Albanci?
    Da, da, ali Srbija je kriva…"
    Svi su krivi, ali je Srbija kriva i za to sto su svi krivi?!
    Zlocini su zlocini, ali ovaj pritisak i konstantne provokacije vise idu na zivce: posto nas uvek krivite, i kad jesmo i kad nismo krivi – vala nas vise nije ni briga za to sto kazete.

  2. Kako Vad nije sramota da.objavite ovu baljezgariku od teksta koji treba da utice na Srbe da njihive zrtve nisu bitne,da sami krivi za njih,da je Sloba u stvari izvrsio samoubistvo,da u Bosni nisu pobijeni Srbi,da je Gotovina,Tudjman i ostali zlocinci u stvari junaci ne samo za Hrvate vec i Srbe.Ako je i od Vas kao pro americkog lista mnogo je.Nisu svi u Srbiji "korisni idioti".

  3. "….jer je novi specijalni sud za ratne zločine nadležan da goni svakog ko je, u odgovarajućem vremenskom periodu, počinio zločine na Kosovu… Sad će izgleda Srbima da sudi i Hag i Priština i taj novi sud i Zapadno Sarajevo i Zagreb i …. To su vrednosti, a Srbi da budu zahvalni. Pa kao u Procesu – kad prodje prvi krug i kazne se odsluže, slede novi sudovi, nova pravila i ….

  4. A možda je ovako bolje: "….jer je novi specijalni sud za ratne zločine nadležan da goni svakog ko je, u odgovarajućem vremenskom periodu, počinio zločine na Kosovu…" Novi naziv za Srbe: "Svako".

  5. „Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

    -„Laž je srpski državni interes.“

    -„Laž je u samom biću Srbina“.

    -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

    -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

  6. Стално се потенцира некакво стварање велике Србије, а никаква кривица се не види у разарању државе у којој су до тада живели (скоро) сви Срби. По чему би останак у својој држави био злочин за кажњавање, а насилно цепање државе и одвођење са собом људи који не желе да иду, поступак за сваку похвалу? Тим пре што је у претходној генерацији над очевима тих "одведених" Срба извршен геноцид.

  7. @Gradjanin: Za početak obratite pažnju na sledeće detalje: 1) SR Srbija je prva krenula sa secesijom od SFRJ donošenjem tzv. "ustavnih promena", tj. preuzimanjem resora odbrane i monetarne politike. 2) Srbija je slala svoje specijalne jedinice MUP i UDB u druge bratske soc. republike da tamo dižu bune i ratuju. 3) JNA je po Srbiji vijala vojne obveznike i slala u rovove po Slavoniji, u Podrinje, i sl. 4) Srpske vlasti su gazile konvenciju o pravima izbeglica, hapsile Srbe izbegle iz kojekakvih "SAO" i slale nazad u klanice. 5) U Srbiji su operisali logori za zarobljenike koje je u Srbiju dopremala takozvana "vojska RS". 6) Srpski državni budžet je finansirao ratne operacije u Bosni i Hrvatskoj. 7) Broj "srpskih žrtava" nije ni deseti deo ukupnog broja…

  8. Poruka nasim komentatorima. Srbija i mi kao njeni gradjani smo krivi za mnogo toga loseg u ratovima u Bosni, Hrvatskoj. Na zalost ponasamo se kao adolescent koji je uhvacen u tuci i konstantno idemo sa pricom – da jesmo mi ali su i oni. E tu je problem, dok ima to "ali" kako da nas svate da zaista vidimo i prihvatamo krivicu. Ja kao srbin ne vidim ni prihvatanje ni kajanje u svom narodu. Jednostavno ga nema. Stav tipa ma – to je radio neko tamo drugi, sta ja imam sa tim i naravno dopuna stava, mi smo uvek krivi a oni tamo nista. Ponekad pomislim da nam treba da svi oni koji ne veruju u pocinjeno zlo u Srebrenici da lepo posete groblje i vide tih 5, 6, 7, 8000 gtobova ljudi koji su se po nekima izgleda samoubili i to pucnjem u glavu sa ledja i vezanim rukama. Strasno je sta se desilo mom srpskom narodu, gde je empatija, gde je prihvatanje i dobrog i loseg. Gde je srpski vojnik koji je prepesacio stotine i hiljade kilometara a da nije ukrao parce mesa. Gde su te porodice, te loze i koreni. Kuda idemo i kako dalje???

  9. Tribunal je dokazao nešto sasvim drugo tj. da je osnovan da bi opravd““o sve zločine Nacističke Angloameričke Terorističke Organizacije koja je ciljano pokrenula rasturanje, ovaj put Jugoslavije, da bi ostvarili svoje ciljeve i svi oni koji to predstavljaju drugačije biće prokleti i svojim očima će gledati svoje najmilija kako u samrtnom ropcu pokušavaju da prežive ali neće uspeti!

  10. Tribunal je dokazao nešto sasvim drugo tj. da je osnovan da bi opravd““o sve zločine Nacističke Angloameričke Terorističke Organizacije koja je ciljano pokrenula rasturanje, ovaj put Jugoslavije, da bi ostvarili svoje ciljeve i

  11. "По чему би останак у својој држави био злочин за кажњавање, а насилно цепање државе и одвођење са собом људи који не желе да иду, поступак за сваку похвалу?" SR Srbija je ta koja je započela nasilno cepanje federativne države. Ustavnim promenama je SR Srbija nelagalno preuzela resor odbrane pod svoje, nelegalno preuzela resor monetarne politike i kovnicu novca, i unela u taj ustav klauzulu kojom se odbacuje važenje svake klauzule federalnog ustava koja nije "u skladu sa interesima SR Srbije"! Pustite to što je Slobica GOVORIO kako "čuva Jugoslaviju", i vidite šta je RADIO!…

  12. "… Nacističke Angloameričke Terorističke Organizacije koja je ciljano pokrenula rasturanje…" A, da ti nama, rođače, potanko objasniš KAKO su to oni pokrenuli to rasturanje?

  13. "…ТРИБУНАЛ"
    На српском се то каже С У Д !
    Ако кажете на пр.: београдски суд, смедеревски суд зашто онда кажете за Хашки суд трибунал ? Као да га стављате на неко узвишено постоље и тиме понижавате српске судове. Та реч је варваризам од француске речи TRIBUNAL и који у преводу значи управо С У Д !
    Изговара се "триб (мукло И) нал". Значи како га ви погрешно изговарате и тако употребљавате ви такође скрнавите француски језик.
    Све је ово почело од неког искомплексираног и неписменог новинарчића који се вероватно стидео српског језика и остали као папагаји не размишљајући понављају у хору овакве варваризме.
    Срамотно је за Лектора вашег листа да овако нешто пропушта у штампу.

  14. Sve sto vredi je otislo iz Srbije, ostarilo ili pomrlo. Cast izuzecima ali njih je toliko malo da ne mogu da se izbore sa ovim zlom.

  15. Немојте дизати панику, Србија и Срби су више пута у својој историји доживљавали катаклизме али су се сваки пут подигли. 1813 становништво тадашње Србије се због турског терора смањило за 50% али то Србима није сметало да само две године каснијJelenaе поново започну борбу за слободу и да сами изграде своју државу. У 1. светском рату Србија је остала без 50% радно способних мушкараца и скоро 30% становништва али је у том рату победила. У периоду 1941-45 трећина Срба на територији Независне државе Хрватске је била убијена, али када се слична опасност надвила над њима 45 година касније, победили су у отаџбинском рату и створили Републику Српску. Србе не смете потцењивати.

  16. @Драгиша: Ne solite pamet besmislicama. `Em je nevažno da li je "sud" ili "tribunal", `em je glupo da tvrdite da je reč koja je putem klasičnog latinskog ušla u sve evropske jezike "varvarizam". A, ako Vas baš zanima zašto je izabran izraz "tribunal" a ne "sud", onda Vas obaveštavam da je to zato što se sudovi ne ustanovljavaju ad-hoc (je l` i to varvarizam?), tj. za jednokratnu upotrebu.

Ostavite komentar


Društvo

Rokvić (NPS): Novi pravilnik REM ne predviđa obavezu emitovanja kvalitetnog programa 10

Rokvić (NPS): Novi pravilnik REM ne predviđa obavezu emitovanja kvalitetnog programa

Potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodna poslanica Ivana Rokvić izjavila je danas da novi pravilnik Regulatornog tela za elektronske medije (REM) o uslovima i kriterijumima za izdavanje dozvole za pružanje medijskih usluga ne predviđa obavezno emitovanje kvalitetanog programa u koji spadaju dokumentarni, dečji, kulturno-umetnički i naučno-obrazovni sadržaji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.