U blizini spomenika Stefanu Nemanji niče divlja deponija i zgrade se urušavaju 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

U blizini ruiniranog hotela „Pošta“ kod Specijalne bolnice „Sveti Sava“ i nasuprot spomeniku Stefanu Nemanji ispred stare železničke stanice nalazi se nekoiko prizemnih zgrade koje se već mesecima urušavaju, a delovi zidova obrušavaju se na trotoar ugrožavajući prolaznike.

U blizini tih objekata nije postavljeno nikakvo upozorenje ili traka koja bi preusmerila prolaznike koji se kreću tim delom trotoara, javlja reporter FoNeta.

Napušteni hotel „Pošta“, građen tridesetih godina XX veka u stilu modernizma, danas je divlja deponija, a u prizemlju zgrade su desetine bačenih flaša, kesa, fekalija, ostataka uginulih životinja, špricevi, kutije potrošenih lekova.

„Mnogi ljudi se ne obaziru kad prolaze, ali ja uvek idem kolovozom, plašeći se da oštećeni i polusrušeni zid ne padne na mene. O smradu koji se širi iz okolnih objekata i da ne govorim jer ih mnogi koriste kao da su javni WC“, rekla je reporteru FoNeta žena zaposlena u bolnici „Sveti Sava“ koja, odlazeći i vraćajući se s posla, svakodnevno prolazi pored ruiniranih zgrada u kojima su nekad bili ugostiteljski i zanatski objekti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.