Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je juče da ta stranka nema s kim da obezbedi većinu od 126 poslanika potrebnu za izbor nove vlade i da zbog toga ne može ona da bude odgovorna što još nema razgovora o sastavljanju vlade. „Građani Srbije nam nisu dali dovoljno glasova da sastavimo vladu“, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare i dodao da se ostale stranke hvale da imaju dovoljno poslanika za izbor nove vlade, ali da ne idu dalje od toga.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je juče da ta stranka nema s kim da obezbedi većinu od 126 poslanika potrebnu za izbor nove vlade i da zbog toga ne može ona da bude odgovorna što još nema razgovora o sastavljanju vlade. „Građani Srbije nam nisu dali dovoljno glasova da sastavimo vladu“, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare i dodao da se ostale stranke hvale da imaju dovoljno poslanika za izbor nove vlade, ali da ne idu dalje od toga. Nikolić je ocenio da se nova vlada formira na veoma bitnim činjenicama za budućnost Srbije, jer će „odlučivati šta će da radi ako Kosovo i Metohija bude nezavisno“. Prema njegovim rečima radikali „znaju“ šta će u tom slučaju da radi Boris Tadić, ali ih veoma zanima kako će se ponašati Vojislav Koštunica.
Novi zamenik niškog gradonačelnika biće Tomislav Miljković, koji će na ovoj funkciji naslediti Dejana Rajčića koji je podneo ostavku na ovu funkciju zbog poslaničkog mandata, nezvanično saznaje Danas. Prema nezvaničnim informacijama, o imenovanju novog zamenika gradonačelnika razgovaralo se na zatvorenom sastanku kome je, pored Miljkovića i gradonačelnika Smiljka Kostića, prisustvovao i Branislav Jovanović, lokalni lider stranke G17 Plus. Inače, saradnja gradonačelnika Kostića i Tomislava Miljkovića datira još iz vremena kada je gradonačelnik Kostić bio generalni direktor Duvanske industrije Niš, a Miljković njegov bliski saradnik, kome je Kostić ipak uručio otkaz.
Funkcioner SRS Goran Cvetanović pozvao je juče predstavnike DS da zajedno deblokiraju rad Skupštine opštine Leskovac koja nije konstituisana ni četiri meseca posle lokalnih izbora. Cvetanović je na pres konferenciji rekao da SRS hoće da na lokalnom nivou napravi koaliciju sa DS ukoliko se prilikom formiranja vlasti budu poštovali demokratski principi. Predsednik opštine Leskovac iz DS Vladan Marinković izjavio je agenciji Beta da poziv radikala predstavlja „farsu“ zbog toga što su prošli svi rokovi za konstituisanje Skupštine“ i podsetio na odluku DS da sa radikalima neće praviti koalicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari