Užička policija uhapsila je dvojicu Užičana D.M. (20) i M.S (22), kojima je istržni sudija odredio pritvor, zbog sumnje da su više puta tokom nekoliko meseci, silovali maloletnicu iz Užica. U seksualnom zlostavljanu maloletnice učestvovala su još trojica, protiv kojih je takođe pokrenuta istraga, ali nisu pritvoreni.

Užička policija uhapsila je dvojicu Užičana D.M. (20) i M.S (22), kojima je istržni sudija odredio pritvor, zbog sumnje da su više puta tokom nekoliko meseci, silovali maloletnicu iz Užica. U seksualnom zlostavljanu maloletnice učestvovala su još trojica, protiv kojih je takođe pokrenuta istraga, ali nisu pritvoreni. Prema nezvaničnim saznanjima, jedan od dvojice pritvorenika najpre je mobilnim telefinom snimio oralni seks sa ovom maloletnicom, a potom je ucenjivao da će snimke poslati njenim roditeljima, ukoliko ne bude ispunjavala njegove i seksulane želje njegovih prijatelja. Seksualno zlostavljanje maloletnice trajalo je do pre nekoliko dana, kada je ona to prijavila užičkoj policiji.
Užice – Veće Okružnog suda u Užicu osudilo je Branka Tomaševića (32) iz Prijepolja na zatvorsku kaznu od pet godina i dva meseca, jer je u julu prošle godine u Gostunu, kod Prijepolja, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo petoro njegovih prijatelja, takođe Prijepoljaca. Nesreća se dogodila 2. jula, kada je džip „mercedes“, kojim je on upravljao, a u kojem je bilo i petoro njegovih prijatelja, sleteo u reku Lim. Tada su poginuli Tijana Jevtović, Slavko Obrenić, Vladimir Ćirović, Nebojša Vasović i Vladimir Brašanac. U trenutku nesreće, kako je sud utvrdio, Tomašević je imao 1,96 promila alkohola u krvi, a automobil kojim je upravljao kretao se brzinom od 82 kilometra na čas.
Kragujevac – Nekoliko stotina prodavaca sa kragujevačkog buvljaka protestovalo je juče pre podne ispred prostorija „Radničkog otpora“, u centru Kragujevca, zbog, kako su naveli, manipulantske i politikantske podrške predsednika te organizacije Radiše Pavlovića pobunjenim vanpijačnim prodavcima „šarene robe“ u gradu, a koji se protive nameri lokalne vlasti da ih izmesti sa lokacije kod „Zelene pijace“. Juče su prodavci sa buvljaka jajima gađali prostorije „Radničkog otpora“ i njenog lidera, ali su, umesto Pavlovića, u nekoliko navrata pogodili policajce koji su obezbeđivali taj protestni skup. Policija je saopštila da će pokrenuti „prekršajni postupak zbog nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja“ protiv lica koja su jajima gađala policijske službenike. Juče su, osim pijačnih, ponovo protestovali i vanpijačni prodavci „šarene robe“, koji su potpisali peticiju kojom od lokalnih vlasti traže da ostanu na sadašnjoj lokaciji, a spremni su, za uzvrat, da počnu da plaćaju zakupnine za tezge i ispunjavaju ostale propisane obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari