U Kragujevcu 44, u Šumadiji 56 obolelih od kovida 1Foto: Z.S.M.

Broj obolelih od kovida u Šumadijskom okrugu je stabilan. Po najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac juče na ovom području uzorkovano 656 osoba od kojih je 56 bilo pozitivno na virus kovid-19 (8,54 posto testiranih).

Najviše obolelih je u samom Kragujevcu 44 osobe, u Topoli šest, Aranđelovcu tri. U Kniću, Rači i lapovu juče je bilo po jedan novi kovid pacijenat, dok u Batočini nije bilo novoobolelih.

Na lečenju od kovida-19 u UKC Kragujevac hospitalizovano je 39 pacijenata a dvoje njih je na respiratorima. Sa lečenja od korone, prethodnog dana iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra nije bilo otpuštenih pacijenata.

Na ovom području juče je prvu dozu vakcine primila samo jedna osoba („fajzer”), šestoro drugu dozu i 10 treću. Kinesko cepivo „sinofarm” primilo je juče četiri osobe drugu i osmoro treću dozu.

Vakcinacija na ovom području potpuno je stala još pre nekoliko meseci. Do sada se u Šumadijskom okrugu prvom dozom jednog od pet ponuđenih cepiva vakcinisalo 44,76 posto stanovnika, drugom 43,65 a trećom 26,08 posto žitelja.

U samom Kragujevcu nešto je veći procenat vakcinisanih – 50,28 posto prvom dozom, 49,01 drugom i 28,15 posto busterom.

U ostalim opštinama Šumadijskog okruga broj imunizovanih se kreće oko trećine ukupnog broja stanovnika tih mesta od Aranđelovca gde je prvu dozu nekog cepiva primilo 37,46 posto do Rače gde je prvu dozu primilo samo 30,35 procenata žitelja. U Rači je treću dozu vakcine primilo samo 16,95 od 17 posto stanovnika.

Od početka pandemije koronu je u Šumadijskom okrugu imalo 100.308 ljudi, a u samom Kragujevcu 69.997 osoba.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari