U Kragujevcu od sutra treća kovid ambulanta u naselju Vašarište 1Foto: Z.S.M.

Zbog povećanog broja pacijenata sa sumnjom na virus kovid-19, Dom zdravlja Kragujevac od sutra, utorka 18. januara otvara još jednu kovid ambulantu. Druga kovid ambulanta Doma zdravlja biće u prostorijama Zdravstvene ambulante broj 1, u ulici Radoja Domanovića broj 6, pored Medicinske škole, u naselju Vašarište.

Ambulanta će raditi radnim danima od 7.00 do 22.00 sata i zbrinjavaće u dve smene pacijente sa sumnjom na infekciju virusom kovid-19.

Vikendom neće raditi.

Preporuka Kragujevčanima iz Doma zdravlja je da se na pregled u ovoj ambulanti javljaju pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Pored lekarskog pregleda, pacijenti će u kovid ambulanti u Vašarištu moći da urade laboratorijske analize, brzi Antigenski test, kao i PCR test.

Kontakt telefon ambulante je 034-334-740 ili 064-849-24-24.

– U Kragujevcu je prethodnih dana zaista bio ogromna broj novoobolelih pa je ovo pokušaj da se smanje redovi ispred Kovid ambulante ATD-a na Bubnju gde su ljudi predugo čekali, kaže za „Danas” portparolka Doma zdravlja, podsećajući da je ambulanta broj 1 već bila u kovid sistemu Kragujevca u periodu decembar-januar 2020/21. godine kada je bio najveći broj novoobolelih u samom gradu i Šumadijskom okrugu.

U Kragujevcu od sutra treća kovid ambulanta u naselju Vašarište 2
Foto: Z.S.M.

Svi pacijenti koji se leče u Zdravstvenoj ambulanti broj 1, a, kojima je potrebna zdravstvena usluga, a nisu kovid pacijenti biće zbrinuti u Zdravstvenoj ambulanti broj 5 u naselju Erdogliji ili u najbližoj ambulanti već od danas, ponedeljka 17. januara.

– Nismo želeli da stalne pacijente i hronične bolesnike iz ove ambulante zapostavimo ali, na žalost trenutno je akcenat na obolelima od kovida, kaže ona, napominjući da ovoj ambulanti u anselju Vašarište gravitira oko 15.000 pacijenata.

Po njoj ako pacijenti koji pripadaju Ambulanti 1 žive u naselju Sušica ili Bubanj, logično je da se jave Ogranku Doma zdravlja na Aerodromu ili Zdravstvenoj stanici broj 4 u Ulici Svetozara Markovića a ne da zbog pregleda idu čak do Erdoglije.

Druga kovid ambulanta Doma zdravlja u Vašarištu je inače treći kovid punkt u Kragujevcu jer sem ove dve, prošle nedelje ponovo je otvorena i „Zastavina” kovid ambulanta u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika.

Više vesti z ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.