U Kragujevcu posle dužeg vremena oko 200 novoobolelih 1Foto: Z.S.M.

Broj obolelih od kovida u Šumadijskom okrugu se smanjuje, pa je po današnjem izveštaju Instituta za javno zdravlje Kragujevac posle punih pet nedelja registrovano oko dve stotine novobolelih, tačnije – 213 novih kovid pacijenata.

U Šumadijskom okrugu, uzorkovano je juče PCR metodom i antigenskim testovima 1.197 lica. Na virus kovida pozitivno je 299 osoba (23,88 posto od ukupnog broja uzorkovanih).

Posle samog grada Kragujevca, najviše novoobolelih u Šumadijskom okrugu bilo je u Aranđelovcu 40, Topoli 17, Batočini 10, osmoro u Kniću, sedmoro u Rači i četiri lica u Lapovu.

Na lečenju od kovida-19 u UKC Kragujevac hospitalizovano je 196 pacijenata a 11 njih je na respiratorima. Sa lečenja od korone, prethodnog dana iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra otpušteno je 16 pacijenata.

Imunizacija u Šumadijskom okrugu je potpuno stala. Na ovom području juče je prvu dozu vakcine primilo samo sedam osoba, petoro „fajzer” i dve „sinofarm”.

Do sada se u Šumadijskom okrugu prvom dozom jednog od pet ponuđenih cepiva vakcinisalo 44,71 posto stanovnika, drugom 43,57 a trećom 25,77 posto žitelja.

U samom Kragujevcu nešto je veći procenat vakcinisanih – 50,21 posto prvom dozom, 48,90 drugom i 28,80 posto busterom.

Više vesti iz ovog grada čitjte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari