U Kragujevcu prva interaktivna platforma lokalne samouprave u Srbiji s veštačkom inteligencijom 1Foto: Z. S. M.

U Kragujevcu je danas predstavljen Viber Chatbot servis grada Kragujevca, koji će unaprediti rad lokalne samouprave i komunikaciju sa gradjanima.

To je interaktivan servis Vibera s veštačkom inteligencijom putem kojeg gradjani mogu najbrže doći do informacija.

Članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković je navela da je na raspolaganju devet menija sa aktuelnim servisnim infomacijama, informacijama iz kulture, sporta, a direktno se pristupa i zvaničnom sajtu grada i sajtu kulturakg, sprovode se ankete, kvizovi za gradjane.

Dostupni su i besplatni interaktvini stikeri sa motivima i obeležjima Kragujevca, čijim se preuzimanjem automatski pristupa Viber grupi.

Tucaković je istakla da je pre deset dana na aplikaciji bilo 60 korisnika, a uvodjenjem stikera uz pomoć i podršku Vibera, broj korisnika je porastao na nešto više od 6.000.

Direktor eKG InfoData Zoran Djorović je istakao da je aplikacija veoma jednostavna za upotrebu, ne zahteva dodatno instaliranje, jer je integrisana u Viber.

Istakao je da se do aplikacije dolazi ukucavanjem u pretraživaču „City and Me Kg“ ili preuzimenjem besplatnih stikera iz prodavnice stikera.

Viber Chatbot servis grada Kragujevca je rezultat zvanične saradnje Grada Kragujevca, preduzeća eKG InfoData sa kompanijama Providens, zvanično autorizovanom agencijom za razvoj poslovanja, odnose s medijima i javnošću i posebne projekte kompanije Rakuten Viber u Srbiji i Just Start iz Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari