U Ljuboviji otvoren turistički vidikovac 1Foto: MTT

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je danas u Ljuboviji vidikovac Stara Sudnica – Lokve i prilazni put vidikovcu što će kako je ocenila, doprineti poboljšanju turističke ponude te opštine i razvoju novih turističkih proizvoda.

Ona je kazala da je Ljubovija doživela ekspanziju poseta domaćih turista zbog brojnih prirodnih lepota tog kraja, pre svega reci Drini i planini Bobiji.

„Sigurna sam da će ovaj vidikovac postati glavna turistička atrakcija Ljubovije i da će u budućnosti privlačiti kako domaće, tako i strane turiste“, rekla je ministarka a preneo njen kabinet.

Ona je najavila i završetak rada na projektu izgradnje antenskog stuba na Bobiji koji će biti pušten u rad polovinom novembra i za koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 15 miliona dinara.

„Puštanjem u rad novog repetitora na Bobiji, skoro 98 odsto stanovništva opštine Ljubovija imaće mogućnost prijema kvalitetnog digitalnog televizijskog signala i signale mobilne telefonije i internet, a ovaj projekat jedan je od prioritetnih projekata resornog Ministarstva kako bi proces sistemske digitalizacije u našoj zemlji tekao što brže i uspešnije“, navela je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari