Ljubovija

Putevima pravoslavlja i domoljublja

U manastiru Svetog Nikolaja na Sokogradu završena je 18. „Moba“ koju je organizovala Šabačka eparhija i Ministarstvo vera.

Plovidba duga 40 kilometara

Prijavljivanje građana za najdužu regatu na Balkanu, Drinsku regatu, su u toku, a pripreme za ovu manifestaciju su već završene.

Otvoren Hotel Lasta u Ljuboviji

Otvoren Hotel Lasta u Ljuboviji

U Ljuboviji kod Valjeva juče je otvoren hotel „Lasta“, u vlasništvu istoimenog saobraćajnog preduzeća iz Beograda. Hotel je otvorio predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, koji je izrazio očekivanje da će hotel privući turiste i da će se u narednom periodu razvijati i turistička ponuda Ljubovije.

Završen remont u fabrici „Štark“

Završen remont u fabrici „Štark“

U fabrici trajno slatkih kolača „Štark’’ u Ljuboviji, koja radi u sastavu beogradskog „Štarka“, završen je remont postrojenja, koji je trajao 20 dana, a proizvodnja je počela čim su se radnici vratili sa kolektivnog odmora. Remontovanje mašina uspešno su realizovali radnici službe za održavanje fabrike u Ljuboviji.

Socijalisti od danas ulaze u lokalnu vlast u Ljuboviji

Socijalisti od danas ulaze u lokalnu vlast u Ljuboviji

Socijalisti u Ljuboviji će, posle godinu dana opozicionog delovanja, ponovo danas ući u lokalnu vlast, rekao je predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Milovan Kovačević. Kovačević je rekao da bi na današnjoj sednici lokalne skupštine trebalo da bude ozvaničena nova vladajuća većina u kojoj su Demokratska stranka, G17 plus i SPS – PUPS, sa 18 od ukupno 35 odbornika. U opoziciju će otići Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i Grupa građana Moja Ljubovija koje su do sada bile na vlasti u Ljuboviji.

Odobrena sredstva za školu u Ljuboviji

Odobrena sredstva za školu u Ljuboviji

Ministarstvo prosvete izdvojiće oko 25 miliona dinara za završetak nove zgrade Osnovne škole „Petar Vragolić“ u Ljuboviji, kazao je juče agenciji Beta predsednik opštine Ljubovija Miroslav Nenadović.

Škola bezbedna samo ako se hoda na prstima

Škola bezbedna samo ako se hoda na prstima

Stručnjaci Instituta za materijale Srbije procenili su da je montažna zgrada Osnovne škole „Petar Vragolić“ u Ljuboviji bezbedna za učenike, ali samo ako se oni ponašaju „razumno“, odnosno ako na spratu zgrade ne trče i ne skaču.

Đaci zabrinuti za svoju bezbednost

Đaci zabrinuti za svoju bezbednost

U Osnovnoj školi „Petar Vragolić“ u Ljuboviji juče je od 310 đaka prve smene na nastavu došao 81 učenik, jer su zabrinuti za svoju bezbednost zbog stanja montažnog objekta u kome se nalazi škola, rekao je direktor škole Milan Trijić.

Ljubovija bez sredstava iz NIP-a zbog interneta

Ljubovija bez sredstava iz NIP-a zbog interneta

Opština Ljubovija nije prijavljena za sredstva iz Nacionalnog investicionog plana za 2009. godinu jer projekti koje je pripremila prethodna opštinska vlast nisu stigli u kancelariju NIP.

Najmodernije mrestilište u Srbiji

Najmodernije mrestilište u Srbiji

U ribnjaku preduzeća Riboteks u Gornjoj Trešnjici kod Ljubovije otvoreno je novo mrestilište, prvo takve vrste u Srbiji. Direktor Riboteksa Bora Krstić rekao je, prilikom otvaranja mrestilišta, da je ugradnjom savremene opreme stvorena mogućnost za uzgoj 10 miliona komada riblje mlađi godišnje, što je dovoljno da se pokrije 50 odsto potreba u Srbiji, saopšteno je iz tog preduzeća.

Učesnici Mobe završili boravak u Soko gradu

Učesnici Mobe završili boravak u Soko gradu

Učesnici tradicionalne, sedme po redu, manifestacije Moba 2007. završili su u subotu jednomesečni boravak u manastiru svetog Nikolaja Srpskog u Soko gradu kod Ljubovije. Tokom posete učesnici Mobe posetili su Beograd i obišli Beli dvor, Patrijaršiju, Hram Svetog Save, Kalemegdan, stadion Crvene Zvezde, a druženje je završeno u restoranu Skadarlija.

Na Drinskoj regati 10.000 učesnika

Na Drinskoj regati 10.000 učesnika

Na reci Drini, od Rogačice do Ljubovije, sutra će biti održana tradicionalna Drinska regata, na vodenoj trasi dugoj 40 kilometara. Komandant regate Zoran Vojinović rekao je danas agenciji Beta da se na regati očekuje rekordnih 10.000 učesnika iz Srbije, BIH i nekoliko evropskih zemalja, sa više od 1.

Praznik zaljubljenika u splavarenje

Praznik zaljubljenika u splavarenje

Turistička manifestacija Drinska regata održava se svake godine, druge subote u julu na ruti Rogačica-
-Trešnjica-Ljubovija, dugoj 40 kilometara, a okuplja oko 10.000 zaljubljenika u splavarenje. Posle izgradnje zvorničke hidroelektrane, Azbukovica je imala sreću da na njenoj teritoriji ostane netaknuti deo divlje Drine.