U Ljuboviji otvoren novi vidikovac, uskoro repetitor na Bobiji 1Foto: MTT

Ljubovija je juče dobila novi vidikovac u selu Stara Sudnica, zaseok Lokve, kao i prilazni put do vidikovca u šta je Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma uložilo 30 miliona dinara, rekla je ministarka Tatjana Matić.

Ona je juče posetila Ljuboviju i otvorila vidikovac Stara Sudnica-Lokve, kao i prilazni put vidikovcu i rekla kako je izuzetno ponosna na otvaranje prvog kompletno opremljenog vidikovca Stara Sudnica-Lokve, kao i prilaznog puta koji će sveukupno doprineti poboljšanju turističke ponude Ljubovije i razvoju novih turističkih proizvoda.

“Ljubovija je u godini iza nas doživela ekspanziju poseta domaćih turista i jasno je da interesovanje posetilaca i usled pandemije ne jenjava zahvaljujući mnogim prirodnim lepotama ovog kraja, pre svega reci Drini i planini Bobiji. Sigurna sam da će ovaj vidikovac postati glavna turistička atrakcija Ljubovije i da će u budućnosti privlačiti kako domaće, tako i strane turiste”, rekla je Matić.

Ministarka je najavila i završetak rada na projektu izgradnje antenskog stuba na Bobiji koji će biti pušten u rad polovinom novembra i za koji je Ministarstvo izdvojilo 15 miliona dinara.

“Puštanjem u rad novog repetitora na Bobiji, gotovo 98 odsto stanovništva opštine Ljubovija imaće mogućnost prijema kvalitetnog digitalnog televizijskog signala i signale mobilne telefonije i internet.

Zahvaljujući pokrivenosti internetom, Ljubovija će moći da se predstavi kao atraktivna destinacija i mnogim mladim ljudima koji rade preko interneta i često putuju”, istakla je Matić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je od 2015. do 2021. ukupno izdvojilo 74,5 miliona dinara za izgradnju turističke infrastrukture, ali i u različite događaje u ovom kraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari