U centru Subotice otvoren Turistički informativni centar 1Foto: J. Patarčić/Danas

Turistički informativni centar sa suvenirnicom koji radi u sklopu Turističke organizacije Subotica otvoren je danas u centru grada, u prizemlju Gradske kuće.

Vrednost projekta je oko 10 miliona dinara bez PDV-a. Projekat su sa 20 odsto finansijskih sredstava pomogli Ministarstvo turizma i omladine, dok je Grad Subotica u projektu učestvovao sa 80 odsto sredstava.

Direktor Turističke organizacije Subotica (TOS) Aleksandar Medaković rekao je novinarima da je ovaj objekat moderan i pre svega funkcionalan za primarnu turističku ponudu i samu uslugu koja će se nuditi turistima i posetiocima koji dođu u ovaj grad.

On je podsetio i da je Grad Subotica uz Palić turistička destinacija koja se nalazi među prvih šest u Srbiji.

„Mi smo destinacija koja će ove godine zabeležiti više od 200.000 dolazaka gostiju i više od 400.000 noćenja“, istakao je Medaković.

Kako je najavio, iz ovog prostora će posetioci imati i jedan direktan ulaz u sam vestibil Gradske kuće gde će biti organizovane i same turističke posete za sve one koji budu dolazili u Suboticu.

U ovom objektu će građani moći da kupuju i karte za gradske koncerte i za ostale događaje koji se budu održavali u gradu, dodao je.

Radno vreme Turističkog informativnog centra je radnim danima od 9 do 17 časova, a vikendom od 9 do 13 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari