U Malom Zvorniku uvedena vanredna sitacija zbog problema u snabdevanju vodom 1Foto: TO Mali Zvornik

Na teritoriji opštine Mali Zvornik u utorak, 6. septembra, uvedena je vanredna situacija zbog otežanog vodosnabdevanja  usled velikog broja kvarova na vodovodnoj mreži i gubitaka vode.

Odluku o uvođenju vanrede situacije doneo je predsednik opštine Zoran Jevtić, na predlog lokalnog Štaba za varedne situacije.

Kako je najavljeno, JKP ‘’Drina’’ formiraće stručno – operativne timove za rad na terenu, koji će se baviti otkrivanjem mesta gde dolazi do gubitaka vode, hitnim saniranjem i otklanjanjem kvarova na mreži.

U Malom Zvorniku uvedena vanredna sitacija zbog problema u snabdevanju vodom 2
Radovi na terenu Foto: Opština Mali Zvornik

Ovo preduzeće svakodnevno će obezbeđivati i odvozi cisterne sa vodom u selo Radalj, prvenstveno za potrebe OŠ ‘’Stevan Filipović“, kao i u ostale delove malozvorničke opštine gde je nestašica vode.

Biće nabavljeno deset novih cisterni za snabdevanje vodom i osposobljen za rad drugi kamion – cisterna za vodu.

Na sednici Štaba odlučeno je da u roku od tri dana , JKP ’’Drina’’ obavesti Štab o mogućnostima otklanjanja problema u vodosnabdevanju u naselju Amajić i aktivnostima preduzetim na projektovanju rekonstrukcije dela cevovoda od centra Malog Zvornika do Starog mosta.

Opština Mali Zvornik uputila je izvinjenje svim građanima koji imaju problem sa vodosnabdevanjem, a kako se navodi na sajtu ove opštine, preduzimaju se sve potrebne mere kako bi problem vodosnabdevanja bio što pre rešen.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari