U nedelju u Šidu novi antimigrantski protest 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC (arhiva)

Organizacija „Omladina Šida“ najavila je da će u nedelju, 8. decembra održati novi protest u tom gradu sa kog će ponovo zatražiti premeštanje „ilegalnih“ migranata koji se nalaze na teritoriji te opštine u prihvatne centre, angažovanje vojske na čuvanju tih objekata i smanjenje kapaciteta prihvatnih centara u skladu sa kapacitetima opštine i policije Šida.

Zatražili su i da se „nikako ne dopusti ulazak migranata koje će Hrvatska i Madjarska deportovati u Srbiju jer dolaze sa žarišta epidemije i mnogi od njih sa sobom potencijalno nose virus kovid 19“ i da se zabrani rad nevladine organizacije „No Name Kitchen“ koja po njihovim navodima, „mimo zakona i institucija opskrbljuje ilegalne migrante hranom, šatorima, ćebadima i slično, a zauzvrat manipulišu njihovim ponašanjem i podstrekavaju ih na krivična dela“.

Iz organizacije su naveli da su skup prijavili policiji i najavili da će organizovati proteste dok im zahtevi ne budu ispunjeni.

„Omladina Šida“ organizovala je antimigrantski protest i prošle nedelje a podržao ih je i predsednik Opštine Zoran Semenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari