U nedelju još jedna "Antibeton žurka": Protest Nišlija zbog urbanističkog nasilja i uništavanja zelenila 1Foto: Nišlije da se pitaju

Građani Niša će se u nedelju 7. aprila okupiti na drugoj „Antibeton žurci“, u znak protesta zbog „urbanističkog nasilja“ koje je omogućilo izgradnju stambenog kompleksa iznad Stare ciglane kojim se uništava želena površina.

Oni zahtevaju da se poništi, kako navode, nezakonito donet urbanistički plan koji omogućava investitorima da se iznad Stare ciglane izgradi „rizičan“ stambeni blok, a investitori sebi obezbede profit od 70 miliona evra.

„Na taj način se ovaj javni prostor otima od Nišlija, stvara se opasnost od klizišta i još većih poplava, aerozagađenja, uništava se zelena površina, biljni, životinjski svet i eko-sistem i ugrožava bezbednost omogućavanjem stambene izgradnje kraj gasnog skladišta“, naveli su u udruženju „Nišlije se pitaju“, koje organizuje proteste.

„Antibeton žurka“ počinje u 11 časova kod spomenika Mokranjcu u Mokranjčevoj ulici.

„Borba za naše terenče se nastavlja“, navodi se u pozivu udruženja „Nišlije da se pitaju“ da svi zainteresovani građani „kažu ’ne‘ urbanističkom nasilju i betonu koji je progutao Niš“.

Na žurci će biti nastavljeno potpisivanje peticije za spas Našeg terenčeta i biće dodeljene nagrade za najlepši dečiji crtež, kao i besplatne lopte za najmlađe.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari