U niškom UKC zaposleno 13 lekara i 11 medicinskih sestara 1Foto: UKC Niš

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš zaposleno je 13 lekara i 11 medicinskih sestara-tehničara u okviru Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola Ministarstva zdravlja, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Novoprimljeni lekari radiće na devet različitih Klinika niškog UKC-a, dok će medicinske sestre i tehničari “biti raspoređeni u skladu sa kadrovskim planom i potrebama”.

Ove godine je u okviru tog projekta Ministarstva zdravlja, koji je započeo 2018, zaposleno na neodređeno vreme u državnim zdravstvenim ustanovama 100 najboljih diplomaca državnih medicinskih fakulteta, a ugovore od radu uručio im je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanoj ceremoniji u palati „Srbija“.

U niškom UKC zaposleno 13 lekara i 11 medicinskih sestara 2
Foto: UKC Niš

“Briga države o mladima i zdravstvu Srbije se nastavlja. Ovo je još jedan dokaz da država Srbija brine o mladim naučnicima i čini sve da oni zahvaljujući svom radu i zalaganju budu najbolje sagledani, ostanu u zemlji i budu na usluzi svim građanima. Stalno zaposlenje odmah nakon završenih studija je, prema rečima novozaposlenih lekara i sestara, prilika za stručno usavršavanje i profesionalno napredovanje kroz besplatnu specijalizaciju i doktorske studije, ali i najbolji dokaz da država zna da ceni rad, trud i zalaganje”, navodi se u obaveštenju UKC Niš.

U njemu se dodaje da je u okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“, zaključno sa ovom akcijom, u niškom UKC ukupno zaposleno 140 lekara i 111 medicinskih sestara-tehničara.

Ko su mladi koji su dobili stalni posao?

Mladi niški lekari zaposleni ove godine u okviru ove akcije Ministarstva su dr Hristina Jovanović, dr Kristina Ilić, dr Vuk Pejčić, dr Marko Vučić, dr Miloš Stepanović, dr Lazar Kostić, dr Radomir Stanković, dr Stefana Kostov, dr Katarina Nikolić, dr Uroš Ristić, dr Vukota Radovanović, dr Danica Mihajlović i dr Marija Mitić.

Svečano su uručeni ugovori i najboljim niškim svršenim srednjoškolcima Mariji Denić, Mileni Živadinović, Danijeli Stevanović, Mileni Mladenović, Anđeli Tanić, Mini Stefanović, Aleksandri Vukadinović, Mariji Šakoti, Jeleni Milunović, Eleonori Cvetković i Jeleni Nešić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari