U Nišu i dalje borba s teškim požarom u fabrici 1Ilustracija Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Požar koji je u nedelju 26. novembra oko 5.30 časova izbio u jednom od magacina u krugu Elektronske industrije Niš još uvek nije lokalizovan, a iz nekih objekata i dalje kulja dim.

Povređenih u požaru nema, a ne postoji ni opasnost od eksplozije, jer je roba te vrste odmah izneta.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović kazao je novinarima da očekuje da požar bude lokalizovan u toku dana.

Vatrogasci gase vatru  duže od 30 sati, a nje još uvek ima u podrumima pojedinih objekata.

Prema saopštenju MUP Srbije, požar je zahvatio površinu od ukupno 3.000 kvadratnih metara, a na terenu je rečeno da su zahvaćeni magacini i kancelarije najmanje sedam firmi.

Na nekima od njih su se urušile krovne konstrukcije i podrumi.

Prema nezvaničnim informacijama, vatra je navodno izbila u magacinu prehrambene firme „Benlian fud“.

Mitrović je kazao da je na terenu u svakom trenutku od 40 do 50 vatrogasaca Vatrogasno spasilačke brigade Niš, sa devet vozila, tri vatrogasca sa dva vozila sa Aerodroma Konstantin Veliki, a da vodu dopremaju vozila JKP Naissus.

Danas je stiglo i specijalno vozilo koje gasi vatru odozgo, kroz urušene krovove, pošto je ulazak vatrogasaca u takve objekte rizičan.

„Uzrok požara se ne zna, ali je najverovatnije krenuo iz magacina firme prehrambene industrije. Proširio se na magacine sa bojama i lakovima, kao i velikim količinama plastičnih kesa, što se veoma teško gasi“, rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije, naglašavajući da je zalaganje vatrogasaca izuzetno veliko.

On je kazao da će „šteta verovatno biti velika“, ali da nema informacije koliko je požar i dim koji traju duže od 30 sati uticao na zagađenje vazduha.

U krugu Elektronske industrije sada je smešteno oko 170 različitih firmi, sa oko 5000 radnika.

Nekada je u tom elektronskom gigantu radilo više od 15.000 ljudi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari